Читај ми!

Вечерас велики концерт великог гитаристе

Познати гитариста Влатко Стефановски ће на данашњем концерту у Центру „Сава“ прославити 40 година каријере, али и представити нови, 33. албум „Сеир“.

То ће бити прилика да љубитељи музике Стефановског присуствују ретроспективи његовог досадашњег стваралаштва, али и да чују великане наше музичке сцене са којима је сарађивао до сада.

На концерту ће бити многи гости, а организатори посебно издвајају наступ са Камерним гудачким оркестром Словеначке филхармоније.

Сеир је издат у издању „Југотона“, а београдској публици представљен је у мају, када је Стефановски истакао да је то кантауторски албум и да је сам одсвирао већину инструмената.

Он је објаснио да је албум осмишљен и рађен тако да траје и истакао да Сеир није модерно продуциран, већ је све одсвирано уживо, а настајао је 10 година, док је четири године трајало снимање.

Овај албум Стефановски је направио како би подсетио људе да мало успоре, да подигну кочницу.

„Сви су данас превише амбициозни, сви јуре и журе, пребрзо возе, теже неким успесима, а заборављају на оно што је заиста важно и вредности које чине живот, а то су породица, пријатељи...“, објаснио је Стефановски.

Израз „сеир“ је балканска дисциплина пасивног гледања на живот, али не у негативном контексту.

Стефановски је као пример навео групу грађана који сваког дана седе испред маркета у његовом комшилуку већ годинама и који, према његовој оцени, имају пасиван, али занимљив однос према свету око себе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи