Читај ми!

Би-Би-Сијева чаробна верзија култног класика

Оркестар британског јавног сервиса подржао је са 80 инструмената огроман таленат 27 музичара који су се окупили да изведу прелепу верзију легендарне песме „Бич бојса“ - „Само бог зна“.

Само бог зна (God Only Knows) је песма која је проласком времена све више добијала на значају, а до сада је већ стекла култни статус. Зато је Би-Би-Сијев оркестар окупио велики број најбољих певача и музичара данашњице како би направили посебну верзију овог ремек-дела „Бич бојса“.

За снимање нове верзије окупљен је оркестар од 80 инструмената и 27 музичара из свих жанрова, попут Фарела Вилијамса, Кајли Миног, Брајана Меја, Стивија Вондера, Џејка Бага, Лорд, Емели Санд, Криса Мартина, Паломе Фејт, Сема Смита, Елтона Џона и многи други.

Написана и снимљена од стране Брајана Вилсона, текстописца Тонија Ашера и његовог млађег брата Карла Вилсона за микрофоном, песма је објављена 1966. године, на албуму Pet Sounds.

Временом је постала једна од најпознатијих песама свих времена. Часопис Ролингстоун је 2006. године уврстио на 25. од 500 најбољих песама свих времена. Магазин Пичфорк прогласио је за најбољом песмом шездесетих година прошлог века.

Само бог зна је толико савршено осмишљена и изведена да критичарима једноставно не може да се не свиди. Хуманост у њој се противи свакој критици. Онима који су одрастали тада, али и свима који су прошли детињство - песма је последњи поздрав са тим безбрижним делом живота. Њена порука је да људима остаје да се надају да је љубав одговор на све“, коментар је часописа.

На оригиналном омоту за албум пише: „Чак и док су писали песму, Брајан и Тони Ашер су знали да ће Само бог зна бити нешто посебно“.

Само бог зна је за мене једна од најбољих песама нашег времена. Мислим на 'праве' песме. Не зато што сам ја писао речи, већ зато што је невероватан музички комад за који смо, срећом, успели да напишемо сјајне речи. 'Ја сам оно што јесам због тебе' - је порука песме која је чини веома личном и нежном“, рекао је Ашер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи