Читај ми!

„Нишвил“, џез као магнет

Јубиларно издање џез фестивала у Нишу, за које се процењује да је привукло рекордних 150.000 посетилаца за четири дана, затворио је млади састав „Процес“. Последње вечери 20. „Нишвила“ наступили легендарни „Блуз брадерс“ бенд, Ијока, "Fish in Oil".

„Нишвил“, по традицији, отварају и затварају нишке групе, а сада је та привилегија припала младом саставу „Процес“. Завршница фестивала била је резервисана за легендарни оригинални „Блуз брадерс“ бенд и америчку певачицу Ијоку.

„Блуз брадерси“ су свирали хитове из дугогодишње каријере и нумере из истоименог филма.

Музичари су током читавог концерта ведрог духа комуницирали са публиком, што је њихов наступ претворило у музичко-забављачки шоу у којем је учествовала и публика.

Један од певача, Томи, рекао је да је испред њега „дивља публика“.

Непосредно пре „Блуз брадерса“ наступила је Американка Ијока. Иако најављивана као једна од највећих звезда фестивала, њен наступ је изазвао веће одушевљење него што се очекивало.

Енергична, духовита и, изнад свега, емотивна музика била је оно што је публици требало. Препуне трибине и простор испред бине одјекивале су у ритму Ијокиних песама.

Завршне вечери „Нишвила“ наступили су још и јапански трио „Токамен набуки“, домаћи "Fish in Oil" и трио Данијела Маркеса.

Посећеност последње вечери нишке џез смотре превазишла је све претходне. Број посетилаца је растао сваким даном фестивала, а организатори кажу да је, према првим проценама, за четири вечери „Нишвила“, Нишку тврђаву посетило око 150.000 људи.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи