Читај ми!

Треће вече „Нишвила“ - „Вива вокс“ и „Моп моп“

„Нишвил“ џез фестивал у Нишу налази се тачно на половини. За вечерас је најављен спектакуларан наступ чувеног хора „Вива вокс“ из Београда, карактеристичног по извођењу музике искључиво гласовима.

На њиховом репертоару за сада нема изворне џез музике, али по речима диригенткиње Јасмине Лорин постоји могућност да се и то појави у будућности.

„У неким обрадама појави се по неки акорд који зазавучи као џез. Бирамо репертоар полако и пажљиво и желимо да задовољимо укусе публике од седам до 77 година“, рекла је Лорин.

Осим „Вива вокса“ са пуно очекивања највљен је наступ италијанско-немачког састава „Моп моп“.

Овај бенд ужива репутацију најоригиналнијег састава на „ничијој земљи“ између џеза, фанка, латино музике и „италијанског постмодернизма“.

Бенд предводи ди-џеј Андреа Бенини који каже да је њихова музика различита од других, јер је изводе људи који су прави пријатељи.

„Естудиантина енсембле“ ће вечерас наступити други пут на овом фестивалу јер је упознавање са нишком публиком већ имала на загревању на „Ривер стејџу“.

То је бенд који по традицији окупља музичаре студенте.

„Ми свирамо кубанску музику, али наша музика је базирана и на музици различитих делова света, африке, шпаније, француске. Волимо и музику барока“, објашњава Рикардо Бекема из „Естудиантина енсембла“.

Осим „Вива вокса“, „Моп моп“ и „Естудиантина енсемблеа“ вечерас наступају и словеначки „Септембар“ и „Вокс арсана“, британски „Емпирикал“ и Београђанка Ирена Благојевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи