Читај ми!

Сигал у Београду, блуз за уживање

Можда без сна, а сигурно без даха, остали су посетиоци на концерту Стивена Сигала у Центру „Сава“. Била је то јединствена прилика да се уживо види звезда која је снимила више од 40 филмова у улози у којој га до сада нисмо знали - са гитаром и иза микрофона.

Професионалан, срдачан, расположен за фотографисање, али штедљив на речима. Стивен Сигал је у Београд дошао у пратњи пријатеља који су српског порекла. Каже, Срби су искрени људи и то му прија, а сам је одлучио да свира у овом делу Европе.

„Ја имам руско порекло. Отац ми је Рус. Осећам велику повезаност са људима из овог дела Европе“, истакао је чувени глумац и власник једне од највећих колекција блуз гитара на свету.

Музиком се бави дуже него глумом, гитару свира од 12. године, пева одлично, а сценом влада како се то од холивудске звезде може очекивати.

„Почео сам да свирам блуз још као дете. Растао сам међу Афроамериканцима, имао сам прилику да упознам блуз легенде, седео сам са њима, учио да свирам гитару“, објаснио је Сигал наводећи да стварање музике омогућава да видите резултате готово одмах.

„Одмах можете да чујете да ли је музика добра или није. Док стварање филма траје месецима. Писање, припреме, снимање, монтажа, потребно је много времена да се виде резултати“, истакао је љубитељ борилачких вештина.

Акциони херој, свирајући један од најискренијих жанрова у музици, у живом контакту са публиком као да протестује или се бар дистанцира од данашњег ефектима преплављеног Холивуда. Такву идеју, ипак, одбацује.

„Не желим да промишљам тако дубоко. Желим да мислим да смо тренутно у ситуацији у којој желимо да се изразимо, као што сте и сами рекли, искрено. У исто време не желим да поредим себе са другим врстама медија. Желим само да свирам чисти блуз“, открио је јунак филма Опсада Алкатраза.

Одличан блуз се свира и у Србији. Сигалов менаџмент одлучио је да предгрупа на овом концерту буде „Тексас флад“.

Свирајући блуз хитове успели су да оставе утисак који се на заборавља лако па ће се сарадња наставити – наступиће и на концерту Стивена Сигала у Луксембургу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи