Читај ми!

Бајага и „Инструктори“ на рођенданском таласу

Турнеја поводом 30 година постојања, Бајагу у „Инструкторе“ одвела је у Љубљану, где су на концерту у „Крижанкама“ специјални гости били Перо Ловшин, Мањифико, Ладо Лесковар и Славиша Стојановић!

Уз хитове 442, Живот је некад сив некад жут, Зажмури и Ако треба да је крај, Момчило Бајагић и „Инструктори“ приредили су за 3.500 Љубљанчана два часа и 45 минута свирке, која се завршила тек после четвртог биса!

Да се питала одлично расположена публика, концерт у „Крижанкама“, прелепом концертном простору на отвореном, потрајала би још, али се морала поштовати одредба о завршетку до поноћи.

Додатну драж слављеничком концерту у Љубљани донела су гостовања. Осим чувеног певача забавне музике Лада Лесковара, на бини су били и легендарни фронтмен „Панкрта“ Перо Ловшин, који се придружио београдским рокерима током песме Моји другови, док је Мањифико био у улози најављивача рецитујући на словеначком стихове песама Добро јутро џезери, Године пролазе и Музика на струју.

Највеће изненађење вечери било је појављивање тренера шампионске „Црвене звезде“ Славише Стојановића који је свирајући Тишину показао завидну вештину свирања гитаре.

Да славље буде потпуно, клавијатуриста Саша Локнер је управо у петак прославио 50. рођендан!

Три распродата концерта у загребачкој „Творници“ у марту, означила су почетак турнеје поводом 30 година од изласка првог албума Бајаге и „Инструктора“ Позитивна географија (1984).

Момци су недавно, између осталог, напунили клубове „Ревелин“ у Дубровнику и култни "100" у Лондону.

Бајага и „Инструктори“ биће међу бројним извођачима који ће 10. јуна свирати на хуманитарном фестивалу „Ноћ за помоћ“ у Дому омладине Београда, чији је сав приход намењен угроженима од поплава у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи