Читај ми!

„Прљаво казалиште“ тачно на време

Од њиховог претходног наступа у Београду прошло је читавих 26 година, а судећи према синоћним реакцијама, један од најпопуларнијих бендова бивше Југославије свакако је недостајао српским фановима. Хитови попут „Марине“, „На Бадње вече“, „Ако тражиш некога“ певали су се хорски, а чланови бенда захвалили су Београду на гостопримству.

Позната хрватска група „Прљаво казалиште" одржала је концерт у скоро пуној Комбанк арени, што је њихов први наступ у Београду после 26 година.

Концерт је почео тачно у 21 час одбројавањем 10 секунди на видео биму, чему се придружила и публика.

Праћени светлосним ефектима са покретних рефлектора, на бину су изашли чланови једног од најпопуларнијих бендова на територији бивше Југославије дочекани вриштањем публике.

На почетку су извели песму Љубав је са новог албума Можда догодине, а затим су прешли на хитове - Добар ветар у леђа, Све је лако кад си млад, на шта је публика поскакала са седишта.

Након нових песама Дјевојка од милијун долара и Баш кад није вријеме, посетиоци, који су испунили партер, доње и добар део горњих трибина, хорски су сами отпевали Ма ког ме Бога за тебе питају.

Наставили су да помажу певачу Младену Бодалецу у извођењу микса рефрена познатих балада: Ту ноћ кад си се удавала, На Бадње вече, Ако тражиш некога.

Гитариста Јасенко Хоура отпевао је Херој улице, а био је и задужен за комуникацију са публиком, па је чак успео више младића да наговори да свуку мајице, пошто су их девојке надјачале у певању нумере Ми плешемо. Тај велики хит у синоњној интерпретацији гласио је Ми пијемо.

Бодалец се после више динамичних песама обратио публици, рекавши да је међу њима специјалан гост, градоначелник Загреба Милан Бандић, а затим извео песму Мојој мајци (Ружа хрватска).

До тада енергична публика, уз ову песму која је почетком деведестих година постигла огромну популарност у Хрватској, а у Србији тумачена као излив национализма, била је уздржана. Та уздржаност је кратко трајала - већ уз наредну Не зови, мама, доктора хорски је певала са „Казалиштем".

Одушевљење је изазвало и појављивање некадашњег певача „Прљавог казалишта" Даворина Боговића.

Реченица „Ја сам Даворин Боговић, а ово око мене је црно-бијели свјет", испраћена је овацијама.

„Било нам је лепо вечерас са вама. Хвала вам на гостопримству. Желимо да се поново сретнемо и видимо вас овако расположене, срећне и заљубљене", поручио је Бодалец.

Двочасовни концерт завршили су песмом Марина пошто су, како кажу, након много времена дошли и вечерас испуњавају жеље публике.

На бис су Бодалец, Хоура и Боговић заједно отпевали Сретно дијете.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи