Читај ми!

Бора се, ипак, враћа у Загреб

Концертом у Загребу, Бора Чорба планира да се на „велика врата“ врати у Хрватску, и то у првој половини наредне године. Велики број Хрвата на концертима у Словенији је један од разлога за такву одлуку, а други да „рокенрол мора бити изнад погледа на свет“.

Рок група „Рибља чорба" и њен фронтмен Бора Ђорђевић наступиће наредне године у Загребу, најавио је Ђорђевић у разговору за интернет портал MojZagreb.info.

„Ствари се мењају на боље и то је разлог зашто припремамо повратнички концерт и то не на мала врата кроз мање градове, већ велика, у Загребу. За сада не могу дефинисати датум, али у првој половини 2013. године сигурно", рекао је Ђорђевић у Чаковцу где се зауставио након успешног наступа у Словенији на путу за Београд.

Један од разлога најављеног наступа је и велики број Хрвата, из Загреба, Ријеке, Пуле, Сплита и многих других градова који долазе на концерте у Словенији, рекао је Ђорђевић.

„Баш из Сплита на све наше концерте долази брачни пар који су на рукама истетовирали име наше групе. Поздравио сам недавно наступ 'Прљавог казалишта' у Београду и надам се да ће и нама узвратити исто", рекао је Ђорђевић који верује да без обзира на различита политичка опредељења рокенрол, као и музика уопште, морају бити изнад погледа на свет.

„Увек сам тврдио да је Чаковец у екс-Југи био најрокерскији град и увек радо навратим баш овде", објаснио је Бора Чорба који у Чаковец свраћа код свог пријатеља Франца Кокаља.

На питање да ли зна колико људи у Хрватској прати њихов рад с обзиром на то да песме „Рибље чорбе" царују на хрватском црном тржишту, Бора Чорба је рекао да је већина песама на Јутјубу, па није проблем доћи до њих.

„Спознаја о слушаности довољно говори о нашим припремама за концерт у Загребу", рекао је он и најавио нови албум који би требало да угледа светло дана крајем јесени.

Бора Чорба није пропустио да каже да је и даље врло активан у ДСС-у Војислава Коштунице и то у главном одбору и да је разочаран недавним изборима у Србији.

Демантовао је приче да се развео од супруге, истичући да он и жена често одлазе на одмор на планину Рудник, али да су због посла највише везани уз своју кућу.

Број коментара 34

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару