Читај ми!

Спектакл на „Бир фесту“ у знак јубилеја

Поводом десетог рођендана „Бир феста“ најављен је прави спектакл на Ушћу, који ће трајати од 14. до 19. августа. Поред многобројних рок извођача из земље и региона, право изненађење представља хрватска група „Прљаво казалиште“, која ће у Србији наступити након 26 година паузе.

Јубиларани „Бир фест" (Belgrade beer fest), 10. по реду, који ће се одржати од 14. до 19. августа на Ушћу, окупиће многобројне рок извођаче из региона, као што су „Прљаво казалиште", „Плави оркестар", „Црвена јабука", „Партибрејкерси", Влатко Стефановски, „Плејбој", Рамбо Амадеус, „Обојени програм" и други.

Првог дана фестивала наступиће хрватски бенд „Прљаво казалиште", који у Београд долази након више од 20 година, а истог дана на бини ће се појавити и Зоран Предин, хор „Вива вокс", као и култни београдски бендови „Плејбој" и „Вампири'".

Сви ови извођачи наступају први пут на „Бир фесту".

Током осталих пет дана фестивала, наступиће музичари на које је публика београдског фестивала већ навикла, то јест састави попут „Обојеног програма", „Лав хантерса", „Пекиншке патке", „Ритма нереда", „Плавог оркестра", „Црвене јабуке", „Ван Гога", „Валентина" и других.

„Поводом првог јубилеја, Београдска културна мрежа, одлучила је да посетиоцима поклони још један дан одличне музике и забаве, тако да ће овогодишњи 'Бир фест' трајати шест дана", потврдила је на конференцији за новинаре у ДОБ-у Неда Курјачки, портпаролка Београдске мреже.

Курјачки је истакла да ће „Бир фест" и ове године задржати оно по чему је познат - бесплатан улаз, разноврстан музички програм који се базира на рокенрол звуку, пре свега бендова из Србије и региона, широку понуду домаћих и иностраних пивских брендова, као и друштвене кампање са нагласком на заштити животне средине.

На данашњем свечаном коктелу у ДОБ-у додељене су и захвалнице онима који су током година подржавали фестивал - Скупштини града Београда, Министарству економије и регионалног развоја, Туристичкој организацији Београда, Туристичкој организацији Србије, медијским кућама и пиварама.

"Belgrade beer fest" је по просечној посети највећи пивски фестивал у југоисточној Европи.

За пет дана колико траје, фестивал посети више од 500.000 људи. Овакву посећеност има захваљујући својим основним принципима - бесплатном улазу, изузетном музичком програму и широкој понуди домаћих и иностраних пивских брендова.

„Бир фест" основан је 2003. године. За девет година постојања око 4.650.000 посетилаца могло је да види више од 450 бесплатних музичких наступа, дегустира 90 брендова пива и учествује у бројним друштвеним кампањама.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару