Читај ми!

Турнеја "U2" опет најпрофитабилнија

Убедљиво најпрофитабилнију турнеју у 2011. години имали су момци из групе "U2". Серија концерата „360“ са зарадом од 293 милиона долара много испред другопласираних наступа бенда „Бон Џови“. У првих десет по заради и Роџер Вотерс, Тејлор Свифт, Ашер, Лејди Гага, али и непоправљиви романтик Шаде.

Кризна времена одразила су се жестоко и на свет музике, нарочито продају носача звука. Сада је јасније него икада да у музичкој индустрији зарађују само они који имају распродате концерте.

У тако суровим условима група "U2" имала је невероватан успех и убедљиво најпрофитабилнију турнеју током 2011. године.

Укупна зарада од серије концерата које су момци одржали од јуна 2009. до јула ове године износи чак 736 милиона долара. Захваљујући тако великом приходу, серија концерата „360" ушла je у историју као турнеја са највећом зарадом свих времена.  

Током 2011. године приход је износио 293 милиона што је било више него довољно за прву позицију међу зарадама, показују резултати које је спровео "Bilboard Boxscore".

На 44 концерта ирских рокера током овогодишњег дела музичког путовања „360" биле су 2.887.972 особе, преноси Би-Би-Си.

Да рок има много поклоника широм света доказ је и 68 распродатих наступа америчког рок бенда „Бон Џови" и приход од безмало 193 милиона долара.

Укупно 1.851.385 особа видело је Робија Вилијамса на турнеји са бившом групом "Тake That" на којој су зарадили 185 милиона долара на 29 концерата широм Европе.

У првих десет по заради од гостовања су и Роџер Вотерс (150 милиона долара), Тејлор Свифт (97), затим Кени Чесни (84,5), Ашер (75), Лејди Гага (71,9), холандски виолиниста и диригент Андре Риу (67) и Шаде (53).

Шаде турнеју "Soldier of Love", у оквиру које је посетила и Београд, још није привела крају, али се очекује да ће се популарна певачица по њеном окончању наћи у самом врху листе извођача са најпрофитабилнијим серијама наступа.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару