Читај ми!

Музика бенда "Underworld" отвара Олимпијаду

Карл Хајд и Рик Смит, који чине британски електронски бенд "Underworld", радиће комплетну музику за тросатну церемонију отварања Олимпијских игара 2012, која ће се одржати на Олимпијском стадиону у Стратфорду, у Лондону.

Британска група "Underworld" изабрана је да направи музику за церемонију отварања Олимпијских игара 2012. године у Лондону, која је заказана за 27. јул, пренеле су данас агенције.

За музичке директоре су изабрани Рик Смит и Карл Хајд, чланови групе "Underworld", док ће визуелни директор церемоније бити британски редитељ Дени Бојл (Милионер из блата).

Група "Underworld" радиће комплетну музику за тросатну церемонију отварања Олимпијских игара која ће се одржати на Олимпијском стадиону у Стратфорду, у Лондону.

„Ми желимо да људима остане у сећању и музика, а не само визуелни догађај", рекао је Карл Хајд.

„Велика је част што је нам је припао овај задатак и ми ово задужење смо схватили веома озбиљно", додао је Хајд.

Бојл је за овај бенд рекао да „оно што је најзанимљивије у раду са њима јесте то да је њихов музички и естетски укус је много шири него што може било ко да замисли".

„Постављање групе 'Underworld' за музичке директоре церемоније отварања Олимпијских игара је последњи део слагалице која ће окупити тим водећих креативних људи из Британије", сматра Бојл.

Сарадња редитеља и познатог бенда датира још од 1996. године када су урадили музику за његов филм "Trainspotting" из које је произашао и један од њихових познатијих синглова, "Born Slippy".

Они су такође радили музику за његов филм „Плажа" из 2000. године и „Мање обичан живот" из 1997. године.

Организатори су добили 126,3 милиона долара за трошкове церемоније отварања и затварања, за које се очекује да ће их гледати око четири милијарде људи преко малих екрана широм света.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару