Читај ми!

Кање Вест „јури“ седам Гремија

Са 54. доделе Гремија 12. фебруара Кање Вест би могао да оде са чак седам признања. Адел, Бруно Марс и група „Фу Фајтерс“ биће му озбиљни конкуренти јер су за престижне музичке награде номиновани у по шест категорија.

Амерички репер Кање Вест добио је највише номинација за награде Греми, пошто ће се за то признање надметати у седам категорија, укључујући и најважнију - за песму године.

Иако је хип-хоперов албум My Beautiful Dark Twisted Fantasy остао без номинације за престижну награду, песма године могла би да буде управо All of the Lights која се на њему налази. Кање Вест ће се за преосталих шест награда надметати у реп категоријама.

У трци за по шест награда су енглеска певачица Адел, Бруно Марс и група „Фу Фајтерс" и сада са разлогом (и номинацијом у тој категорији) могу да сматрају да су објавили одличне албуме.

Миљеници критичара, амерички инди рок музичари из бенда „Бон ивер", заслужили су четири номинације, од којих су чак две за песму године.

Највеће изненађење је техно група „Скрилекс", са пет номинација, укључујући и за најбољег новог извођача.

Упркос томе што Кање Вест може отићи са доделе Гремија са највише награда, захваљујући истовременим номинацијама у три најпрестижније категорије (за албум године, најбољи снимак и најбољу песму) Бруно Марс и Адел могу да буду презадовољни.

Да ће добити признање за снимак године надају се чланови група „Бон Ивера" (песма Holocеne) и "Mamford & Sons" (The Cave) и певачица Кејти Пери (Firework).

Категорија за најбољи албум изненадила је, како по томе ко је изостављен, тако и по номинацијама.

Фаворити прескочени

Лејди Гага је добила трећи званичан „знак" да је Born This Way одличан, „Фу Фајтерси" су у истој групи захваљујући албуму Wasting Light, Бруно Марс Doo-Wops & Hooligans и Ријана денс издању Loud.

Изостављени су фаворити попут албума Duets II, Тонија Бенета (85), као и заједнички албум Џеј Зија и Кањеa Веста Watch the Throne.

Међу номинованима у тој категорији нема ни Тејлор Свифт, која је освојила награду за најбољи албум 2010. године. Њен албум Speak Now продат је у 3,7 милиона примерака и неки критичари су га сматрали фаворитом.

Тејлор Свифт, ипак, није тако лоше прошла са три номинације, међу којима и за најбољи кантри албум.

У категорији најбољи нови извођач нашли су се „Бон Ивер", Џеј Кол, „Скрилекс" и Ники Минаж, која је добила укупно четири номинације.

Свечана 54. додела Гремија одржаће се 12. фебруара у Лос Анђелесу. То је прва додела награда са новим бројем категорија, које су са 109 ове године смањене на 78.

Укинуте су посебне категорије за женског и мушког певача у вокалним категоријама за поп, ритам и блуз и кантри, тако да се певачке звезде међусобно такмиче без обзира на пол.

Ове године, у категорији за најбољи поп соло наступ, Бруно Марс је једини номиновани мушкарац, са песмом Granade, а снаге са њим ће одмерити колегинице Адел (Someone Like You), Лејди Гага (You and I), Пинк (Expletive Perfect) и Кејти Пери (Firework).

Номинације су најављене по завршетку четвртог специјалног годишњег концерта Америчке акдемије за дискографску уметност и науке, на којем су наступали Лејди Гага, Кејти Пери и Ники Минаж.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару