Читај ми!

Звездара театар постоји већ 40 година

Премијером представе ,,Удовица живог човека", Душана Ковачевића и документарним филмом о историјату театра обележен је јубилеј.

Све је почело 8. октобра 1984. године представом „Мрешћење шарана“. У галаксију легендарних тренутака, стало је 94 премијере и близу осам хиљада извођења. Представе Професионалац, Мала, Лари Томпсон - трагедија једне младости и многе друге стекле су култни статус. Данас на репертоару Воз, Осама - Касаба у Њујорку и Књига о Милутину која је за непуне три године одиграна преко 200 пута.

 

"Четрдесет година сам скоро у овом позоришту, то је више од половине мога живота, пре тога сам био 15 година у Атељеу 212. Сад када славимо четрдесетогодишњицу постојања, установили смо да позориште све што је старије добија на угледу и снази, за разлику од нас", рекао је Душан Ковачевић, директор Звездара театра.

Јубиларну сезону отвара нови комад Душана Ковачевића -Удовица живог човека, црна комедија о друштву огрезлом у насиљу, са упозоравајућим поднасловом ,,Преписивање живота''.

"Он прави чеоне сударе трагедије и комедије и то је онда заиста фантастично. Да би лакше, што и Душко каже, поднели горки лек онда се обично стави мало меда да би га лакше прогутали, тако је и са Душковим комадима“, рекао је глумац Миодраг Крстовић.

До краја недеље Звездара театар угостиће представе из Бања Луке, Никшића, Тивта и Загреба, а прослава јубилеја ће се завршити премијером документарног филма Кућа међу звездама, редитеља Слободана Иветића.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи