Читај ми!

Јанко Кустурица – прва самостална изложба фотографија

У галерији Озон отворена је изложба фотографија Јанка Кустурице.

„Summer Knowledge" прва је самостална изложба фотографија Јанка Кустурице. Н аизложби су радови настали у претходне четири године, на којима је аутор бележио тренутке и ситуације свакодневице, оно што је његовом оку и сензибилитету привлачило пажњу. Као заљубљеник у поезију Јанко је инспирацију за назив и концепт изложбе пронашао у поеми песника Делмора Шварца.

Кад отворим та нека врата перцепције тако некако улазим у нови свет откривања и тако тражим нека нова поља кроз поезију и кроз само моје око које колуита и тражи кадрове“, рекао је Јанко Кустурица, аутор изложбе.

Са непуних 20 година, Јанко је за своје фотографије, већ освајао награде. Данас је студент камере на Факултету драмских уметности. А све је почело једног лета које је Јанко проводио са својим дедом, чувеним редитељем, Емиром Кустурицом.

Фотографија и ја смо се упознали када смо деда и ја ишли на море и када ми је он показивао прве кадрове, очекивано од деде да фотка магарца, Мени је био задатак да направим композицију магарца и тада се родила љубав према фотографији и према филму. Деда ме је свему томе научио и све ми је показао“, рекао је Јанко Кустурица.

Изложба " Summer Knowledge" организована је на иницијативу „O3one Art Space-a“, отвореног за младе и храбре ауторе.

На тим првим изложбама да би смо ишли напред ми морамо да направимо грешку, неки експеримент. Морамо да идемо напред, Јанко је био спреман за то и због тога је изложба стварно добра и интересантна“, рекао је Небојша Бабић, „O3one Art Space“.

Завирите у шаренолики, поетичан свет Јанка Кустурице на изложби „Summer Knowledge" у Озон арт галерији до 3.јуна.

четвртак, 20. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије