Читај ми!

Додељене награде "Позоришног пролећа" у Шапцу

На Великој сцени Шабачког позоришта завршено je 8. Позоришно пролеће. После пет одгледаних представа у такмичараској конкурецији, највише награда, стручни жири доделио је комаду „Очеви и оци” Слободана Селенића, у продукцији Народног позоришта у Београду.

Представи Очеви и оци, Слободана Селенића, саги о судбини грађанске породице Медаковић у првој половини 20.века, по изузетној драматизацији Кате Ђармати, стручни жири Позоришног пролећа доделио је три награде: за најбољу представу, за режију Вељка Мићуновића, и награду за костимографију Марији Марковић Милојев.

„Драго ми је што смо добили највеће признање на овом фестивалу, награду за најбољу представу. Истовремено, знам да је и друга наша представа која је учествовала на фестивалу врло високо котирана“, рекла је Молина Удовички Фотез, уметничка директорка драме Народног позоришта у Београду.

Награда за најбољу глумицу додељена је Биљани Кескеновић, за улогу Јевресе у представи Људи од воска, Народног порзоришта из Сомбора, док је награду "Љубиша Јовановић", за најбољу мушку улогу добио Озрен Грабарић. за улогу Мефиста у Гетеовом Прафаусту Београдског драмског позоришта.

„Та улога Мефестита не би била таква без колективног рада, суигре између Цвелета и мене, између мог Фауста и мене и Грете, Иве Илинчић, Мирјане Карановић и целог ансамбла“, рекао је Озрен Грабарић, добитник награде.

„Утисци су нам дивни, ми смо овде били и прошле године са представом Галеб и заиста волимо овај фестивал. Навикли смо да долазимо на Позоришно пролеће у Шапцу", рекла је Бојана Ковачевић, директорка Народног позоришта Сомбор.

Новинарски жири награду за младог глумца "Залог за будућност" ове године поделио је на равне части за спој два глумачка дара, пару зрењанинског театра, Сари Симовић и Милану Колаку за вртоглаву сценску игру у комаду Љубинко и Десанка.

„Јако је добар ветар у леђа за све, осетили смо реакције публике. Било је дивно играти пред шабачком публиком", рекла је глумица Сара Симовић.

"Фестивал је протекао у дивној позоришној атмосфери јер је публика уживала у можда најбољим представама које се тренутно играју на сценама позоришта у Србији", истакао је Божидар Ђуровић, члан стручног жирија 8. Позоришног пролећа у Шапцу.

У част награђених, мелодраму Дечије повреде одиграли су Слобода Мићаловић и Вук Костић, а овогодишње Позоришно пролеће  увертира је у шабачке светковине поводом обележавања Дана града.

понедељак, 20. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара