Читај ми!

Глумац Војислав Воја Брајовић добитник статуете „Јоаким Вујић"

Добитник Статуете „Јоаким Вујић" која се додељује за изузетан допринос развоју позоришне уметности у Србији у 2024. години је глумац Војислав Воја Брајовић.

Жири у свом образложењу истиче – „Мало је глумаца за које можемо да кажемо оно чувено, бард нашег глумишта, а Воја Брајовић је управо то, бард глуме, личност која је својим умећем, талентом, харизмом и шармом, обележила деценије нашег театра, филма и телевизије. Отменог држања, благе природе, а снажног глумачког израза, Брајовић у сваку улогу уноси вишеслојност и нијансе. Ништа не остаје на површини, ништа недоречено, ништа претерано, са мером и надахнућем својственим само малом броју одабраних“, наводи жири.

„Борио се за своју професију и као министар културе и као председник Удружења драмских уметника Србије. После бројних улога у деценијама које су пратиле развој српског театра и филма, његово последње остварење у представи Отац на сцени Атељеа 212 сведочанство је пуне глумачке зрелости, енергије која исијава на сцени, и чини да театар добије пуноћу а публика катарзу.

Појава, личност, карактер, таленат, харизма, надахнуће, то су особине које карактеришу Воју Брајовића, особине које су му донеле бројне награде, па тако и ову, Статуету „Јоаким Вујић" за животно дело.“

Прстен са ликом Јоакима Вујића, за изузетан допринос развоју Књажевско-српског театра и афирмацији његовог угледа у земљи и иностранству биће додељен Ивану Видосављевићу, једном од најнаграђиванијих глумаца крагујевачког позоришта.

Награде Театра биће свечано уручене 15. фебруара, када Књажевско-српски театар обележава 189 година од оснивања. Исте вечери од 20.00 часова биће премијерно изведена представа Стаклена менажерија, Тенесија Вилијамса, у режији Оливере Јежине.

уторак, 05. март 2024.
17° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво