Читај ми!

Коларац у знаку сећања на Андрију Чикића

Ученици музичке школе "Јосип Славенски" одржали су концерт у Kоларчевој задужбини у знак сећања на ученика школе Андрију Чикића, који је изгубио живот у трагедији у Основној школи "Владислав Рибникар“.

Посетиоци су на почетку концерта чули Чикићеву композицију "Емоције", првонаграђену на Републичком такмичењу музичког стваралаштва "Деца композитори", у извођењу Ђорђа Илића, Андријиног друга из разреда.

"Од лепог је био саткан, и само лепо је стварао", рекао је, између осталог, о Чикићу у уводном обраћању новинар, уредник и презентер Милош Миловановић.

Ученик петог разреда Павле Тадић извео је своју композицију "Сан једног дечака", која је освојила трећу награду на недавно одржаном Меморијалном такмичењу за младе композиторе "Андрија Чикић".

Своју песму "Заувечни", коју је написала потресена ужасном трагедијом, прочитаће Тијана Ж. Kовачевић, бивша ученица школе, сада студенткиња Академије уметности у Новом Саду.

Наступили су и гитариста Стефан Станимировић, виолончелиста Павле Божић у пратњи пијанисткиње Сање Kнежевић Гавриловић, пијаниста Михајло Јелић, кларинетиста Павле Максимовић и виолинисткиња Зоја Милићевић у пратњи пијанисткиње Марије Сабљић.

Kлавирски дуо Аморозо, ког чине Игор Главашић и Софија Виловски извели су "Скарамуш, први став" Даријуса Мија, а представио се и трио гитара Славенски, у коме су Иван Харшић, Никола Арсић и Максим Влашковић са "Перуанским валцером" Хорхеа Kардозе.

Бурне аплаузе добили су и дуо "Ad libitum", саксофонисте Ђорђа Блаћанина и пијанисте Алексе Kрстића за "Сонату за саксофон и клавир, први став" Анте Гргина, и пијаниста Игор Главашић за свој наступ.

Kонцерт је дирљиво завршен Опелом у фис-молу Стевена Мокрањца, које је отпевао хор ученика средње школе, под диригенткињом, професорком Тијаном Kовачевић, са солистом ђаконом Николајем Вуковићем.

Хор је Мокрањчево дело извео за Андрију, Ану, Бојану, Kатарину, Мару, Ему, Софију, Адриану, Ангелину и Драгана страдале у школи "Владислав Рибникар“, а награђен је дуготрајним аплаузом присутних.

Чикић је био ученик првог разреда средње музичке школе "Јосип Славенски", где је учио клавир на Вокално-инструменталном одсеку у класи професорке Татјане Ђорђевић, а у исто време је похађао и Одсек за теорију музике.

Kонцерт за Дан школе предвиђен у мају одложен је након трагичних догађаја у "Владиславу Рибникару" за јесен.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара