Читај ми!

У недељу на Коларцу а на пролеће у Карнеги холу - концерти Ансамбла "Камерна резонанца"

Ансамбл "Камерна резонанца" одржаће концерт у недељу 5. новембра у оквиру циклуса концерата Београдске променаде на Коларцу. Уметници из Новог Сада награђени су престижном наградом Ибла фондације (Италија/САД) вечерњим концертом у Карнеги холу у Њујорку који ће бити одржан у мају 2024. године. Програм "Лепота вокализе" је конципиран тако да виртуозност људског гласа буде представљена као равноправни чинилац приликом извођења у камерном ансамблу, ублажавајући разлике између вокално-инструменталног и инструменталног извођења као таквог.

Ансамбл чине уметници из Новог Сада, већином професори и сарадници Академије уметности, Весна Аћимовић - сопран, Јулија Бал - клавир, Маја Грујић - клавир и Богдан Јовановић - виолончело. Све композиције су конципиране или адаптиране за ансамбл у саставу сопран, виолончело и клавирски дуо, односно клавирски трио.

Програм "Лепота вокализе" је конципиран тако да виртуозност људског гласа буде представљена као равноправни чинилац приликом извођења у камерном ансамблу, ублажавајући разлике између вокално-инструменталног и инструменталног извођења као таквог.

На програму су публици познате вокализе великих композитора између 19 и 21. века, овог пута у ауторском аранжману Јулије Бал, чија је докторска теза на ФМУ у Београду била уско везана за област клавирских транскрипција, у комбинацији са композицијама три домаћа аутора, уједно и колега на АУНС - минијатурама из циклуса "Отисци прошлости", инструктивне вежбе за солфеђо адаптиране за уметничко презентовање, и композицијом "Мементо" композиторке Ливије Јовчић, затим композицијом Јулије Бал под називом "Хроматски танго", као и вокализом коју је иза себе оставио наш недавно преминули колега композитор Светозар Саша Ковачевић.

 

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво