Разгледнице као инспирација за љубавне сусрете

У Малој галерији УЛУПУДС-а отворене је изложба „Љубав и мода“ Тамаре Миодраговић. Слике су настале у последњих неколико година, различитих су техника и формата, а представљају љубавне сусрете од почетка прошлог века до данас.

Разгледнице из прошлог века, романтичних љубавних тема биле су инспирација за овај опус слика. Бројну колекцију ликовног богатства из 1930-их Тамара Миодраговић сакупила је живећи годинама у Италији. Старе разгледнице инспирисале су је и за моду и за љубав, а представила их је у пуном колориту.

„Кренуле су скице. Од тих скица настале су даље слике. Баш на овој изложби сам хтела да покажем како се и мој стил сликања и начин колорита и удварања мењао током времена. Те фантастичне позе, он јој пружа руже, тако неке ствари које данас ређе виђамо“, каже Миодраговићева.

Слике су већиих и мањих формата у техникама уље, акрил, колаж и цртежи.

„Волим да експериментишем. Добила сам и ту међународну награду за цртеж. Не могу да кажем да радим искључиво у уљу. Некада једноставно и колажирани портрети могу бити занимљиви“, истиче уметница.

Тамара Миодраговић специјализирала је скулптуру у керамици на Институту у Италији. Професор је на Академији дел Лусо у Београду. Добитница је бројних награда, излагала у великом броју у земљи и иностранству, аутор је многих уметничких пројеката.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво