Читај ми!

Представа „Бетон махала", аутентична исповест младих, поново игра у Новом Пазару

Позоришна представа „Бетон махала” после седам година гостовања по Србији и региону, бројних награда, коначно се враћа у град о коме говори и у коме је настала – Нови Пазар. А у њему је одиграна само два пута. Аутентичне исповести младих у извођењу драмске групе „Јој, ево их ови" које су усталасале град, говоре о неразумевању међу људима, нетолеранцији, политици и породици.

Важно је вратити се кући иако се на то чекало седам година, кажу глумци. Представа настала у Махали и због Махале доживљене и виђене очима тинејџера.

„Занимљиво је то да смо ми још у представи говорили о томе пре седам година када смо први пут изнели ову представу пред новопазарску публику. Говорили смо како бисмо волели да живимо у неком уређеном, стабилном граду, у дивним односима, да не бисмо волели да напустимо овај град. После седам година само сам ја остала овде, Рифат је ту, остали су се одселили и свој живот наставили на неким другим странама", истакла је глумица Лејла Бучан.

Кроз представу отварају политичка, друштвена и религијска питања, али је у суштини свега љубав. Прича свих који одрастају у малим градовима.

„Да нећемо ништа мењати, остало је све исто, нисмо пали под било какве притиске, ми смо ту да играмо. После седам година неиграња у Новом Пазару и после две и по године паузе, због короне нисмо нигде могли да играмо, јер немамо матично позориште, надам се да ће обнова представе да оживи", рекао је глумац Амар Ћоровић.

Представа се након премијере и репризе никада више није нашла на новопазарском репертоару. Друга страна напомиње да није била забрањена већ да су у питању несугласице и обавезе глумаца. У остатку Србије и ван ње, играна је више од осамдесет пута.

„Очигледно Пазар има неку добру позоришну базу. Некако добре приче излазе из Пазара, чак и када су критичке, оне су добре. Реакције су свуда исте, из простог разлога, што су проблеми свуда исти", истакао је редитељ Рифат Рифатовић.

„Политичарима је вероватно тешко да кажу извини, али ја мислим да је ово што ћемо ми играти представу на овом месту, вероватно њихов најближи начин да некоме кажу извини. Ова представа говори о младима у Новом Пазару, представа је настала из љубави према овом граду", рекао је редитељ Бранислав Трифуновић.

Карте су плануле за три сата. Прва представа је хуманитарног карактера за Лану, Меријем и Николину. А и то је одлика ове Бетон махале.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару