Читај ми!

Фестивал игре – представа „Обичан простор“ или како се пркоси гравитацији

У Биоскопу „Балкан“ у оквиру Београдског фестивала игре „Обичан простор“ циркуске трупе из Аустаралије "Gravity And Other Miths" . И публика као део њиховог простора, на својеврстан начин уоквирује причу.

Трупа из Аделејда акробатском виртуозношћу пркоси гравитацији. Представа почиње кореографијом Пад у којој је фокус на њиховој вештини, пријатељству и поверењу. Софистициране кретње њихове изведбе сврставају у нешто што бисмо могли назвати модерним циркусом.

„Веома је необично и јединствено код наших тачака то што представе не радимо нужно у акробатско-циркуском маниру, али и поврх тога, то су веома импресивни доживљаји за публику. Гледаоци су нам изузетно близу док радимо заиста опасне и забавне, а веома захтевне покрете, тик испред вашег лица. Покретом комуницирамо са публиком као и једни са другима што нас све чини укљученим у тачку и то је јединствено и забавно искуство“, каже играч Кевин Беверли.

Подијум за извођење њихових тачака постављен је тик до првих редова публике. Гледаоци током извођења, на метар од играча, могу чути сваки уздах и видети напетост сваког мишића током извођења физички веома захтевних фигура.

„Цела представа Обичан простор је наша међусобна игра. У суштини, ми се такмичимо једни са другима пред гледаоцима и понекад уводимо публику у ту игру. Суштина свега је сједињавање, јер сви заједно постајемо група“, додаје Беверли.

Овај једночасовини играчки комад аустралијска трупа "Gravity And Other Miths“ (Гравитација и други митови) премијерно је извела пре 11 година на Аделејд фестивалу. Одиграли су га више од хиљаду и сто пута у 37 земаља света.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара