Читај ми!

По оцени новинара, „Геопоетика“ понела повељу најбоље издавачке куће

У Београду је завршен 66. Међународни сајам књига и 52. Сајам образовања и наставних средстава. Последњег дана сумирају се резултати најзначајније културне манифестације, опрашта од земље почасног госта и додељене су посебне награде.

Последњег дана 66. Међународног сајма књига који је окупио преко 400 домаћих и страних излагача, на челу са Француском, као почасним гостом, посетиоци су имали прилику да још једном прошетају између штандова и набаве жељене наслове по нижој цени.

Завршни дан резервисан је и за доделу награда новинара, у овом случају 27. пут по реду. Жири сачињен од 23 акредитована новинара из 10 редакција, уз присуство трочлане комисије коју су чинили Драган Богутовић из Вечерњих новости, Мелиха Правдић из Радио Београда 2 и Марија Миљевић Рајшић из РТС-а, одлучио је да повељу најбоље издавачке куће понесе „Геопоетика“, која, иначе, прославља јубилеј 30 година постојања.

„Захваљујући нашој, пре свега, издавачкој политици и одабиру наших књига, ми смо остали свих ових 30 година профилисани издавач и ево, како смо чули данас на додели награда, квалитетан, што није нимало лако у тренутку када имамо конкуренцију других, драгих наших колега“, наглашава Јасна Новаков Сибиновић, директорка и извршна уредница издавачке куће „Геопоетика“.

У другој категорији, гласало се за издавача који је у протеклих годину дана имао најпрофесионалнији однос према медијима. Титулу је понела издавачка кућа „Лагуна“.

„Будући да сам у новинарству провела скоро 10 година, добити награду за најпрофесионалнији однос према медијима од стране колега је нешто највише што можете да добијете у овом послу и верујем да, ево, пети пут заредом, ова награда ипак нешто значи“, наводи Тања Вучковић, менаџер за односе са јавношћу издавачке куће „Лагуна“.

Најбољима су уручене повеље и радови академског сликара Саше Марјановића и сликарке и писца Драгице Даце Марковић.

Иначе, последњег дана Сајма се прави резиме најпосећеније сајамске манифестације код нас, како од стране излагача, тако и од представника земље почасног госта и, наравно, организатора.

„Веома сам добродошао, велико је интересовање за моју књигу, нисам то очекивао. У књизи говорим о заједничком животу у свим епохама и то треба, у овом тренутку, још чешће понављати како би сви разумели прави пут. Сајам је право место да се допре до свих читалаца, нарочито младих“, сматра француски писац Тони Валенте.

„Ми смо више него задовољни. Надамо се да смо испунили очекивања наших посетилаца. Посећеност је већа него претходне године и то је оно нама најважније. Заправо, најважније је што посетиоци одавде одлазе са пуним кесама књига и богатији за нека нова искуства, насмејани, јер поред, наравно богате понуде књига, посетиоци су имали прилике да учествују у бројним презентацијама и предавањима стручњака из ове области. Тако да на Сајам књига нисте дошли само да купите књигу, већ и да научите нешто“, Даница Кратовац, Београдски сајам.

До наредног, 67. по реду, Сајма књига, остаће да живи диван слоган овогодишњег – Живеле књиге!

петак, 17. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара