Читај ми!

Награда за Џуди Денч у Карловим Варима

Добитница Кристалног глобуса, награде за животно дело на Филмском фестивалу у Карловим Варима, ове године биће енглеска глумица Џуди Денч.

Оскаровка Џуди Денч добиће награду за животно дело - Кристални глобус - на предстојећем Филмском фестивалу у Карловим Варима, у Чешкој, пренео је Холивуд рипортер.

Међу ранијим добитницима тог признања су амерички глумац Роберт де Ниро, француска глумица Изабел Ипер и чешки редитељ Јурај Херц.

Фестивал у Карловим Варима трајаће од 1. до 9. јула.

Звезда енглеског глумишта добила је Оскара за епизодну улогу у филму Заљубљени Шекспир. Добитница је и два Златна глобуса и бројних БАФТА награда.

Запажене улоге имала је и у остварењима Госпођа Браун, Чоколада, Белешке о скандалу, Пирати са Кариба: На чудним плимама, мјузиклу Роба Маршала Девет, Гордост и предрасуда, Ајрис, Чај с Мусолинијем, Соба с погледом.

Захваљујући роли шефице Џејмса Бонда, чувене Ем, коју је до сада тумачила у чак шест филмова серијала о најславнијем агенту МИ-6, Џуди ужива велико поштовање мушког дела публике. 

Потврђено је да ће и у 23. наставку франшизе о агенту 007 76-годишња уметница бити део глумачке поставе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи