Читај ми!

Фестивал савременог кинеског филма у Кинотеци

Кинески филмови који никада до сада ниси били приказивани у Београду и Србији, биће представљени у оквиру Фестивала савременог кинеског филма, у Музеју југословенске кинотеке од 28. маја до 2. јуна.

Фестивал савременог кинеског филма, на коме ће бити приказано 11 филмова најновије продукције који ће представити пресек савременог филмског стваралаштва у Кини, биће одржан од 28. маја до 2. јуна у Музеју југословенске кинотеке у Београду.

Фестивал ће бити отворен пројекцијом филма Последња владарка, у режији Јина Шена и Чена Мингксина, који је смештен почетком 20. века на југозападу Кине, где су у току сукоби зараћених племена, и говори о девојци Ји Лан, која креће у борбу која ће донети помирење.

У Музеју југословенске кинотеке биће приказани и филмови: Дани у Хутонгу Ан Жањун, Цветни март Ченга Ксјаоксина, Чвор Јина Лиа, Две жене са црвеним шаловима Хана Жијуна, Где је мој дом Мишенг Хе, Љубави, врати се Чена Јуна.

Публика ће имати прилике да погледа и филмове: Ти и ја Маа Ливена, Линија број 3 Шеа Јана, Краљ Теј Гоа и његов син Жуа Веиа и филм Драма Ли Ми, у режији Цаоа Баопинга.

Филмови који ће бити представљени на фестивалу у Музеју југословенске кинотеке, никада до сада нису приказивани у Београду и Србији, најављено је из Кинотеке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи