Читај ми!

Нисам меланхолична

Жири 64. Канског фестивала прогласио је Кирстен Данст за најбољу глумицу. Холивудска звезда је, у ексклузивном интервјуу за РТС, истакла да није меланхолична и да је почаствована што јој је један од највећих филмских ауторитета данашњице поверио улогу.

Упрос скандалу који је направио Ларс фон Трир и проглашењу за непожељну особу на Фестивалу у Кану, жири је препознао умеће Кирстен Данст и прогласио је најбољом глумицом за улогу депресивне жене у филму проблематичног редитеља Меланхолија.

У ексклузивном интервјуу за РТС, холивудска звезда истакла је да приватно није меланхолична и да филмовима Ларса фон Трира доминирају емоције.

„Гледала сам Кроз таласе, Плес у тами, Догвил. Он (Фон Трир) је један од највећих филмских ауторитета данашњице и његови сценарији, упркос необичном стилу, имају емоције. Идеје увек реализује кроз женске ликове. Он је, просто, јединствен у писању ликова зе жене. Било ми је веома узбудљиво да будем део овог филма, јер таква прилика се не указује често", рекла је награђена глумица.

„Ово је веома јединствен и поетичан филм. Када снимате филм, прича - то сте ви, и обично сте веома блиски. Након снимања све је завршено. Сећања са снимања носим са собом. Што се тиче меланхолије, ја сам веома позитивна особа", додала је Кирстен Данст.

Златну палму за најбољи филм на 64. Канском фестивалу добио је амерички редитељ Теренс Малик за двоипосатни филозофски спектакл Дрво живота. Тако је одлучио жири којем је председавао холивудски глумац Роберт де Ниро.

Познат по томе да се ретко појављује у јавности, да никада не даје интервјуе нити дозвољава фотографисање, Теренс Малик ни зарад Канског фестивала није одустао од своје традиције. Стидљив и дискретан није дошао на Фестивал. Како год било, од Кубрикове смрти није се појавио тако непоколебљив, својеглав и оригиналан аутор какав је Малик, па му је и ова награда заслужено припала.

Српски редитељ Емир Кустурица уручио је Гран при жирија који је равноправно додељен турском редитељу Нурију Билге Чејлану за Било једном у Анадолији и двоструким канским победницима браћи Дарден за социјалну драму Дечак са бициклом.

Најбољи глумац је француз Жан Дижарден, за улогу глумца немих филмова у остварењу Уметник, док је најбољим редитељем проглашен Данац Николас Виндинг Рафн за филм Вожња.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи