Читај ми!

Кустурици додељен орден витеза Легије части

Орден витеза Легије части, највише француско одликовање, познатом редитељу Емиру Кустурици уручио је у Кану француски министар културе Фредерик Митеран. Српски режисер на овогодишњем Канском фестивалу гостује као преседник жирија „Известан поглед“.

Француски министар културе Фредерик Митеран одликовао је редитеља Емира Кустурицу орденом витеза Легије части који на Канском фестивалу борави као председник једног од жирија.

„Знате колико вас ценимо и волимо", рекао је француски министар Митеран оценивши да је Кустурица у Кану као код куће.

Српски редитељ сматра да је Филмски фестивал у Кану „једина сцена која редитељима из малих земаља омогућава улазак у светску кинематографију".

„Кан је бојно поље за културну разноврсност. Француска представља идеју културне разноврсности. Овде сам ја ушао у свет кинематографије. Та медаља је веома важна за мене и моју породицу. Наставићу да снимам филмове", рекао је Кустурица на пријему приређеном у његову част, а којем је присуствовао и премијер Републике Српске Милорад Додик.

Кустурица, који је два пута освојио Златну палму - за филмове Отац на службеном путу и Андерграунд - ове године је председник жирија „Известан поглед" у оквиру званичне селекције филмова за 64. филмски фестивал.

Жирију за доделу Златних палми председава Роберт де Ниро.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи