Читај ми!

„Краљевом говору“ још три признања

Британске Националне филмске награде за најбољу драму и главног глумца, као и специјално признање, отишли су у руке аутора и протагониста историјске драме „Краљев говор“. Међу награђенима Џони Деп, комедија „Пол“, цртаћ „Златокоса“ и оба дела остварења „Хари Потер и реликвије смрти“.

Историјска драма Краљев говор добитник је три британске Националне филмске награде, јавио је Би-Би-Си.

Остварење Тома Хупера победило је у категорији најбоље драме, у којој су му конкуренти били Црни лабуд, 127 сати и Друштвена мрежа.

Филм је добио и специјалну награду, а Колину Фирту припао је трофеј за главну мушку улогу за коју је већ награђен Оскаром.

Хари Потер и реликвије смрти 1 најбољи је у категорији фантазије, а конкуренти су му били Гуливерова путовања, Летописи Нарније: Путовање Намерника зоре и Трон: Легат.

Други део последње, седме приче о дечаку-чаробњаку који још није стигао у биоскопе, проглашен је за остварење које се обавезно мора гледати овог лета.

Џонију Депу додељена је награда „Филмска легенда" за улогу у серијалу филмова Пирати са Кариба.

За најбољу комедију проглашен је филм Пол, а у категорији анимираних победила је Златокоса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи