Читај ми!

Кристална коала „Жени са сломљеним носем“

Награда публике Српског филмског фестивала у Аустралији, припала је редитељу Срђану Кољевићу за остварење „Жена са сломљеним носем“. У конкуренцији су се нашли и „Беса“ Срђана Карановића, „Медени месец“ Горана Паскаљевића и „Ђавоља варош“ Владимира Паскаљевића.

Нашем редитељу Срђану Кољевићу данас је у амбасади Аустралије у Београду уручена награда „Кристална коала" за филм Жена са сломљеним носем.

Филм је освојио награду публике на Српском филмском фестивалу у Аустралији, који је прошле године одржан у шест великих градова Аустралије - Сиднеју, Мелбурну, Перту, Аделаиду, Канбери и Вулагонгу.

Кољевић је рекао да је заиста срећан што је добио награду Српског филмског фестивала. „Публика у Аустралији је гласала да победи филм Жена са сломљеним носем. А видим да овај фестивал у Аустралији напредује из године у годину и што се тиче публике и што се тиче програма, и у том смислу сам заиста срећан са овом наградом", рекао је редитељ.

Кољевић је додао да је награда, коју му је данас уручила амбасадорка Аустралије у Београду Хелена Студерт, једна од најлепших награда које је добио за филм.

У конкуренцији су се нашли и филмови: Беса Срђана Карановића, Медени месец Горана Паскаљевића, Неке друге приче - екс-ју омнибус редитељки Ивоне Јуке, Ана Марије Роси, Инес Тановић, Марије Џиџеве и Хане Слак, Тамо и овде Дарка Лунгулова и Ђавоља варош Владимира Паскаљевића.

Српски филмски фестивал се одржава сваке године, почев од 2001. године када је установљен у циљу промовисања српског филма и српске културе, не само српској дијаспори у Аустралији већ и аустралијској публици.

У последњих 10 година на њему је приказано преко 76 филмова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи