„Тилва Рош“ и „Монтевидео“ у конкуренцији за најбољи филм

Прва додела годишњих Ем-Ти-Ви награда за остварења седме уметности из региона одржаће се 6. јуна у Београду, уз гласање путем локалних Ем-Ти-Ви сајтова. У оквиру ове „откачене верзије Оскара“, српски филмови „Тилва Рош“ и „Монтевидео, Бог те видео“ номиновани су за „Најбољи филм“.

Регионалне МТВ филмске награде "Gorki list MTV Movie Awards" биће додељене 6. јуна у Београду, уз по пет номинованих у категоријама за „Најбољи филм", „Најбољу глумицу" и „Најбољег глумца".

Главни и одговорни уредник регионалног Ем-Ти-Вија Нинослав Јовановић рекао је на конференцији за новинаре у Београду да се светске МТВ филмске награде додељују 20 година као „откаченијe верзије Оскара", и да сада предстоји први пут њихов регионални избор 6. јуна у Београду, што ће бити прави спектакл.

„Све зависи од публике. Једино се она пита ко ће освојити награду. Гласање је онлајн преко наше странице www.mtv.rs и почиње 7. маја, а трајаће до 3. јуна. За номинације смо спровели неку анкету, мада мислим и да резултати које су постигли ти филмови говоре сами за себе зашто су номиновани", рекао је Јовановић.

У категорији за „Најбољи филм" номиновани су словеначки Гремо ми по своје Михе Хочевара, српски Тилва Рош Николе Лежајића и Монтевидео, Бог те видео Драгана Бјелогрлића, хрватски Шума сумарум Иванa Горана Витеза и македонски Мајки Милча Манчевског.

За „Најбољу глумицу" номиноване су из Хрватске Марија Шкаричић за улогу у Мајкама асфалта и Луција Шербеџија за 72 дана, Словенка Ива Крајнц за српски филм Беса, а и из Србије Нина Јанковић за Монтевидео, Бог те видео и Бранка Катић за Жену са сломљеним носем.

Док ће се у категорији за „Најбољег глумца" такмичити Леон Лучев за остварење из Хрватске На путу, словеначки глумац Јуриј Зрнец за Гремо ми по своје, из Србије Никола Ракочевић за Шишање и Петар Стругар и Милош Биковић за Монтевидео.

„Ја Милошу не представљам никакву конкуренцију. Ми смо другари пре свега. Шта буде, биће", рекао је Стругар.

Светске "MTV Movie Awards" се сваког јуна на свечаности у Лос Анђелесу додељују у 12 категорија, међу којима су и награде за „Најбољег зликовца", „Најбољи пољубац" и „Најбољи WТF моменат", и представљају један од најгламурознијих догађаја у филмској индустрији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи