„Ако зрно умре“ на фестивалу „Синема сити“

Савремена прича о судбини два оца, Србина и Румуна, под називом „Ако зрно умре“, биће приказана на новосадском фестивалу „Синема сити“. Филм Синише Драгина освојио је награду "Hubert Bals Audience Award" на филмском фестивалу у Ротердаму.

Филм „Ако зрно умре" редитеља Синише Драгина премијерно ће бити приказан на Интернационалном филмском фестивалу „Синема сити" (Cinema City), који ће бити одржан од 18. до 25. јуна у Новом Саду.

Остварење Синише Драгина нуди гледаоцима универзалну и провокативну причу о значају човекове воље у очувању сопственог идентитета и аутентичности, саопштили су организатори фестивала.

Инспирисан старом румунском легендом о фантомској цркви која путује Дунавом, филм доноси савремену причу о судбини два оца, Србина и Румуна, чији се животи укрштају на овој реци.

Они упознају скелеџију који се присећа легенде о цркви коју су румунски сељаци неуспешно покушавали да попну на брдо у време када су православне цркве биле забрањене у Румунији.

Главне улоге ове српско-румунско-аустријске копродукције тумаче Мустафа Надаревић, Дан Кондураке (Румунија) и Франц Бухризер (Аустрија).

Синиша Драгин је дугогодишњи сниматељ агенције Ројтерс, а као редитељ се афирмисао кроз награђене филмове кратког метра. Након главне награде за први кратки филм, „Туга црног злата", на филмском фестивалу у Оберхаузену, уследила су бројна признања и први дугометражни филмови. Режирао је филмове „Дуго путовање возом" и „Сваког дана Бог нас љуби у уста".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи