О, Рамбо, о гринго

Филм „О гринго“ о Дејану Рамбу Петковићу, 38-годишњој легенди бразилског фудбала, суперхероју навијача Фламенга, премијерно ће бити приказан у среду, 4. маја, у Центру „Сава“.

За њега кажу да је жива легенда у земљи фудбала. Највољенији и најпопуларнији међу бразилским навијачима. Почасни је грађанин Рио де Жанеира. Отисак стопала оставио је на „Булевару славних".

А сада је постао и главни глумац фима „О гринго", чија је премијера сутра у Центру „Сава".

У Бразилу кажу: Пеле, Зико, па он. Славан по дриблинзима и головима из корнера. Уз Франца Бекенбауера и Еузебија једини је странац у фудбалској Кући славних у Бразилу.

Можда не знају правилно да изговоре његов надимак, али добро знају ко је. Шмеки, Рамбо или Пет, по бразилском Пећ.

„Скраћеница од Петковић, значи 'Пет' па онда они не знају да изговоре, не могу да кажу 'Пет', ја их питам па треће слово је 'Т' и они као да 'Т', па кажи онда и они као 'Пећ', рек'о да, добро у реду је... пусти нек иде, лепо звучи", објашњава популарни Рамбо.

Успех у земљи кариока, Дејана Петковића, довео је на филмско платно. У улози глумца помогли су му и Загало, Зико, Адриано, Жулио Цезар, Бруно...

„Тамо се фудбал воли на посебан начин зато је бити легенда у Бразилу нешто што је заиста специфично и мислим да је филм 'О гринго' успео да пренесе и атмосферу Бразила то како у ствари једног Србина прихватају у једној далекој земљи", сматра редитељ Дарко Бајић.

Филм о европском играчу који је постао најбољи играч Бразила, у симболичних 90 минута, приказује његов живот.

„Имамо велике сличности и велика интересовања упоште су нам иста - волимо фудбал, волимо живот, волимо музику, волимо карневал, волимо море, волимо плаже, тако да волимо да не радимо тако да то нас спаја", истиче Дејан.

Играо је за ФК Мајданпек, Раднички из Ниша, Црвену звезду, Реал Мадрид, Севиљу, Венецију и пет клубова у Бразилу.

Опроштајни меч, на београдској Маракани, играће 9. августа, а доћи ће један од највећих бразилских и светских клубова у најјачем саставу - Фламенго - предвођен првом звездом Роналдињом. Телевизије из више од 30 земаља директно ће преносити утакмицу.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи