Читај ми!

Завршен филмски фестивал Трајбека

Десето издање њујоршког Трајбека филмског фестивала окончано је синоћ на Менхетну. Награда публике и 25.000 долара отишли су у руке редитеља Мајкла Колинса за "Give Up Tomorrow".

Филмски фестивал Трајбека, током којег су приказана 93 дугометражна филма, завршен је у недељу увече у Њујорку пројекцијом љубавне комедије Newlyweds у којој глуми Едвард Бернс.

Награда публике додељена је дан раније филму Мајкла Колинса Give Up Tomorrow, објавио је данас Вол стрит џорнал.

Филм је прича о 19-годишњем студенту кулинарства Паку Ларањаги осуђеном 1997. за отмицу, силовање и убиство две жене на Филипинима. У филму се оцењује да је Ларањага неправедно осуђен и да постоје докази о његовој невиности, додаје лист.

„Надамо се да ће филм подићи свест о Паковој борби и довести до његовог ослобађања", саопштила је Ненси Шефер, извршна директорка фестивала.

Награде фестивала припале су претходних дана филмовима She Monkeys (Најбољи наративни филм), Bombay Beach (Најбољи светски документарни филм) и Like Water (Пабло Кроче, најбољи нови редитељ).

За најбољег глумца проглашен је Рамадан „Шами" Бизимана за улогу у филму Grey Matter, док је награда за најбољу глумицу припала Карис ван Хоутен за ролу у Black Butterflies.

Награду је добио и редитељ Парк Јунгбум.

Фестивал Трајбека отворен је 20. априла пројекцијом документарног филма Union о сарадњи музичара Елтона Џона и Леона Расела.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи