Читај ми!

У потрази за сопственим идентитетом

После светске премијере на Берлинском фестивалу у фебруару, узбудљив акциони трилер „Безимени“ почео је да се приказује и у домаћим биоскопима. У фокусу филмске приче чију режију потписује Хауме Кољет Сера је човек који после несреће трага за сопственом личношћу.

Украдени идентитет, кроз историју филма често је инспирисао редитеље од класика из тридесетих година прошлог века Нестали трагови Фајта Харлана, преко Лудила Романа Поланског, до Борновог идентитета Дага Лимана. 

Филмска прича Хаумеа Кољет Сере у којој је лик који тумачи Лијам Нисон потрази за сопственим идентитетом стигао је и у Београдске биоскопе.

Млади редитељ шпанског порекла мотиве за филм Безимени нашао је у књизи Непознати идентитет.

Иако је филм мистериозног заплета узбудљив и квалитетно продуциран, тешко се отети утиску већ виђеног.

Амерички глумац Лајам Нисон, већ доказан као акциони јунак, перфектан је избор за улогу човека који након удеса доживљава делимичну амнезију, спознавши да га се ни супруга не сећа.

Овдашње филмофиле забавиће чињеница да је неочекивана савезница главног јунака, коју игра глумица немачког порекла Дајан Кругер, са простора бивше Југославије.

„Пожелела сам да ово радим зато што сам и сама Европљанка. Још нисмо заборавили југословенске ратове, па приче као што је Ђинина у филму, нису необичне", истакла је прослављена глумица, нагласивши да је посебно занимљиво што у оваквом жанровском филму постоји лик који доноси нешто врло реалистично и занимљиву социјалну позадину.

Добрим се чини то што се радња одвија у Берлину, граду који је и сам у потрази за идентитетом кроз нове облике архитектуре.

Управо због тога аутори су највероватније и одабрали 61. Берлински фестивал за светску премијеру узбудљивог акционог трилера.

Атрактивост дају спектакуларне сцене експлозија и превртања аутомобила, а забавну ноту уносе ироничне реплике некадашњег припадника злогласне источнонемачке полиције у тумачењу бриљатног Бруна Ганца.

Извесно је да ће љубитељи напетог филма протканог психолошким елементима и са непредвидивим исходом волети Безименог.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи