Премијера „Белих лавова“

Трагикомедија о радницима, студентима, сељацима и поштеној интелигенцији који се сналазе како умеју и знају кроз период транзиције вечерас ће бити премијерно представљена у Центру „Сава“. Филм Лазара Ристовског симболично ће бити приказан и на Први мај.

Прослављени глумац Лазар Ристовски вечерас, пред београдском публиком у Центру „Сава", премијерно представља филм Бели лавови, којим се други пут у каријери опробао у улози редитеља.

Интересовању за филм допринела је и песма Раднички реп, која је веома брзо постала хит на Јутјубу.

Реперско умеће Лазара Ристовског и текст Радничког репа најављују Бели лавови, настали по тексту Гордана Михића, трагикомично говоре о малим људима - радницима, студентима, сељацима и поштеној интелигенцији.

Сви се тешко сналазе у транзицији приморани да се определе за алтернативу. Филмски редитељ снима свадбе и сахране, филозоф ради као ноћни чувар, а оперска певачица пева по кућама.

„Жанр у коме ми живимо је трагикомичан. Да сам правио филм који би био само драма, вероватно то нико не би гледао, а таквих филмова има. Могао сам ја да направим такав филм, али нисам хтео. Народ ипак воли да се смеје, највише сам себи", изјавио је Лазар Ристовски, глумац и редитељ.

Стилски следећи претходни филм Бело одело, Ристовски ни овога пута није реалистички приступио портретисању својих јунака који се, попут белих лавова, помало карикатурално осликаних, боре за опстанак у аутентичној сценографији напуштених фабричких хала.

Ристовски је и глумачки стожер филма - енергично и спонатано, како само он то уме, игра главног јунака који је остао без фабрике и посла, али не и без достојанства.

Након премијере, Бели лавови имаће још једну свечану пројекцију - на празник рада Првог маја.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи