Читај ми!

„Војна академија“ од јесени на РТС-у

На Војној академији у Београду пала је прва клапа нове телевизијске серије, посвећене Академији и њеним кадетима. По сценарију Гордана Михића и у режији Дејана Зечевића серија „Војна академија“ ће се од јесени приказивати на РТС-у.

Истините приче о животу и школовању кадета и кадеткиња на београдској Војној академији са историјом дугом 161 годину, наш искусни сценариста Гордан Михић преточио је у драмски материјал погодан за екранизацију.

У режији Дејана Зечевића серија под називом Војна академија реализује се под покровитељством Министарства одбране, Војне Академије и свих њених припадника, а гледаоци ће је са уживањем пратити на Првом програму Радио телевизије Србије у сезони 2011/2012.

Занимљиве телевизијске приче о племенитости и части војничког позива и живота биће приказане у 16 једночасовних епизода оплемењених специфичним хумором и необичним љубавним заплетима.

Михић је навео да је пре почетка снимања проводио дане на академији како би што боље упознао животе младих људи.

„Долазио сам сваки дан на академију, разговарао са кадетима, старешинама, помоћним особљем, хтео сам да упознам сваки кутак академије, чак сам присуствовао и часовима и разговарао са психолозима", истакао је Михић.

Министар одбране Драган Шутановац рекао је новинарима да би серија требало да на сликовит начин прикаже како живе и раде кадети, официри и подофицири.

О студијама на Војној академији у Београду, где се школују будући пилоти, пешадинци, инжењери, лекари и други војни стручњаци, у јавности се мало зна, никада није снимљен ни филм, ни телевизијска серија.

Ликове капетана тумаче Љубомир Бандовић, Небојша Миловановић, Бранислав Лечић, а у улогама кадета су млади глумци.

Редитељ Дејан Зечевић је од 250 кандидата морао да одабере 10 јунака ове телевизијске приче.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи