Читај ми!

Филм о Боливуду на Канском фестивалу

Феномену индијског мјузикла биће посвећена пажња и на предстојећем Филмском фестивалу у Кану. Остварење "Bollywood, the Greatest Love Story Ever Told", у продукцији Шехара Капура, чине најлепше сцене популарних наслова, а биће приказано ван такмичарске селекције.

Филм са најлепшим моментима из историје индијског мјузикла биће приказан ван такмичарске селекције на идућем, 64. филмском фестивалу у Кану, саопштили су организатори смотре.

Остварење Bollywood, the Greatest Love Story Ever Told, у продукцији Шехара Капура, специјално је припремљен за канску публику, пренеле су светске агенције.

Омаж Шехара Капура, члана прошлогодишњег жирија у Кану, одаје признање боливудској кинематографији „која је допринела стварању идентитета Индије у свету и Бомбај учинила једном од светских престоница седме уметности", наводи се у саопштењу организатора Фестивала.

„Било да га обожавамо или мрзимо, било да га поистовећујемо с нечим застарелим или савременим, не можемо да га се заситимо. С њим се осећамо живљим него икад", рекао је Капур о боливудском музичком филму.

„Код нас кажу да је Боливуд једина култура која може да уједини све Индијце. У последњих неколико деценија, он је попут вируса који је захватио све генерације. То је Боливуд!", објаснио је Капур.

Филм су режирали Ракејш Омпракаш Мехра и Џеф Зимбалист.

Кански фестивал трајаће од 11. до 22. маја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи