„Циркус Колумбија“ у биоскопима

Филм босанског редитеља Даниса Тановића „Циркус Колумбија“ који је био кандидат БиХ за Оскара од данас у домаћим биоскопима. Остварење прати романтична збивања у херцеговачкој варошици 1991. године.

Биоскопска дистрибуција филма Циркус Колумбија босанског редитеља и сценаристе, оскаровца Даниса Тановића, почиње данас пројекцијама у мултиплексу „Колосеј" у Београду и „Арени Синеплекс" у Новом Саду, најавио је дистрибутер "Мегаком филм".

Филм у којем једну од главних улога игра Предраг-Мики Манојловић добио је добре оцене српске публике на овогодишњем "Фесту".

У глумачком ансамблу су Борис Лер, Мира Фурлан, Јелена Ступљанин, Марио Кнезовић, Милан Штрљић, Светислав Гонцић и други.

Тановић је екранизовао роман Ивице Ђикића о збивањима у једној варошици у Херцеговини 1991. године. Та романтична сага дешава се у напетој атмосфери, на почетку бурног периода изазваног променом система.

После комунизма, изабрана је нова власт те се из дугог егзила у родни град враћа Дивко Бунтић (Манојловић), са новом, много млађом женом (Ступљанин) и пуно новца, жељан гомиле ситних освета.

На удару су његова прва супруга (Фурлан) и њихов син (Лер), који су се у међувремену спријатељили са официром ЈНА (Гонцић).

Циркус Колумбија је копродукција Босне и Херцеговине и више земаља из региона и Европе, међу којима је и Србија. Светска премијера била је прошлог лета на фестивалу у Сарајеву. Филм је затим приказан у Торонту и многим другим фестивалима, а био је кандидат БиХ за Оскара за најбољи страни филм.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи