Читај ми!

Девојчица тренирана да убије

Професионалног ликвидатора вероватно не замишљате као 16-годишњу пегаву девојчицу нежноплаве косе, тренирану у најсуровијим забитима Финске. „Хана“, филм редитеља Џоа Рајта, обећава много напете акције и пробој женских ликова у традиционално мушке филмове.

Да ли је свет спреман за акциони филм за девојке? Ако питате Сиршу Ронан, младу звезду филма Хана (Hanna), одговориће вам да дефинитивно јесте и то не само зато што она тумачи главног табаџију у овом остварењу.

„Свиђа ми се идеја да глумим снажне женске ликове. Мислим да нам је потребно више таквих јунакиња", изјавила је млада глумица ирског порекла и додала да није само нежнији пол заинтересован да гледа акционе филмове са девојкама у главним улогама.

У Хани, Сирша глуми 16-годишњу девојчицу која живи са оцем (Ерик Бана) у дивљинама Финске скоро читав живот. Отац је обучава да постане савршени убица и припрема за мисију у Европи.

Када схвати да је спремна, активира прекидач који шаље сигнал Мариси Виглер (Кејт Бланшет), корумпираном ЦИА агенту.

Агенти долазе по њу и одводе је у тајни центар. Тамо девојчица сазнаје да је њен отац бивши агент ЦИА који је издао агенцију и зна тајну која не сме бити обелодањена.

Мариси је додељено да га убије, док је Хану отац тренирао да убије Марису.

Сценарио обећава много напетости и акције, уз музичку позадину за коју је одговоран познати дуо „Кемикал брадерс" (The Chemical Brothers).

Сирша је морала да прође ригорозан тренинг који је подразумевао учење каратеа, руковања луком и стрелом, као и пиштољем, уз сате и сате вежбања у теретани.

Филм редитеља Џоа Рајта ускоро стиже и у домаће биоскопе.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи