Награда „Ђавољој вароши“ у Печују

Црна комедија Владимира Паскаљевића „Ђавоља варош“ добила признање за најбољу постпродукцију на смотри у мађарском граду Печују. Фестивалски живот остварење наставља на предстојећим смотрама у Чикагу, Валенсији, Каохсиунгу и Кастелинарију.

На Међународном фестивалу у Печују у Мађарској, српски филм Ђавоља варош Владимира Паскаљевића добио је награду Kodak Cinelab and Focus Fox за најбољу постпродукцију, саопштио је продуцент филма Милан Томић.

У образложењу жирија наведено је да су типично пост-социјалистичке околности осликане снажном црном комедијом. „На крају, то је филм који нас је насмејао", наводи се у саопштењу жирија.

Дебитантско остварење Владимира Паскаљевића годину дана после светске премијере у Карловим Варима и даље добија позиве за фестивале широм света.

До краја овог месеца Ђавољу варош ће имати прилику да види публика 46. Међународног фестивала филма у Чикагу (САД) у склопу програма World Cinema, који представља избор најбољих остварења у протеклих годину дана.

Такође, у октобру ће Паскаљевићева црна комедија бити у такмичарском програму 31. Медитеранског филмског фестивала у шпанском граду Валенсији.

У новембру ће Ђавоља варош бити приказана на фестивалу у Каохсиунгу на Тајвану, а швајцарска публика ће моћи да га види на филмској смотри у граду Кастелинарија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи