Анђелини поништена дозвола за снимање филма

Након састанка са представницама удружења „Жена - жртва рата", министар културе БиХ поништио одобрење за снимање филма "Untitled Love Story". Чланице удружења су дошле до сазнања да је филм љубавна прича између силоване жене и њеног силоватеља, што је за њих, као жртве силовања, увреда.

Министар културе и спорта Федерације БиХ, Гаврило Граховац, донео је решење о поништењу одобрења за снимање филма "Untitled Love Story", холивудске глумице Анђелине Џоли.

Граховац је раније дао дозволу за снимање филма у БиХ, али је сада тај захтев поништен, јер уз њега није приложен неопходни сценарио.

Министар је такву одлуку донео након састанка са представницама Удружења „Жена - жртва рата".

Представнице Удружења навеле су да је, према њиховим сазнањима, у новом Анђелинином филму реч о љубавној причи између силоване жене и њеног силоватеља.

Пошто су и саме жртве силовања, представнице Удружења истичу да је таква прича за њих недопустива. Сматрају да би женама, жртвама силовања, такав сценарио нанео додатну душевну бол.

Такође, како преносе босанскохерцеговачки медији, у јавност су процурили брутални детаљи који ће се наводно наћи у филму. Према тим наводима, љубав Муслиманке и Србина родиће се током рата и то након што је споменути српски војник брутално силовао Муслиманку и одсекао јој дојку.

Екипа филма у којој се налазе и босанскохерцеговачки глумци тренутно се налази у Мађарској. Планирано да се америчка глумица са екипом у новембру пресели у Сарајево, где ће снимити део филма.

Након увида у филмску документацију, утврђено је да је Федерално министарство културе и спорта раније издало одобрење за снимање филма, које је потписала помоћница федералног министра за културно-историјско наслеђе и културу Ангела Петровић, а с којим министар Граховац није био упознат.

„Удружење за развој филмске уметности 'Скаут филм' из Сарајева има могућност да, у складу са Законом, поновно достави захтев с неопходном документацијом", саопштено је из кабинета министра Граховца.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи