Читај ми!

„Суседна соба“ Педра Алмодовара отвара јубиларни 30. Фестивал ауторског филма

Јубиларни 30. Фестивал ауторског филма биће одржан од 22. до 29. новембра у Београду. Фестивал ће свечано бити отворен у Великој сали МТС Дворане пројекцијом новог филма реномираног редитеља Педра Алмодовара, „Суседна соба“, овогодишњег добитника Златног лава на Филмском фестивалу у Венецији.

„Суседна соба“ Педра Алмодовара отвара јубиларни 30. Фестивал ауторског филма „Суседна соба“ Педра Алмодовара отвара јубиларни 30. Фестивал ауторског филма

Најновији филм Педра Алмодовара изазвао је велику пажњу критике и публике, посебно јер је ово његов први дугометражни филм снимљен у потпуности на енглеском језику.

Филм истражује дубоке везе пријатељства, фокусирајући се на однос између две жене, које тумаче Џулијан Мур и Тилда Свинтон. Суседна соба је прича о пријатељству, али и о тешким одлукама.

Педро Алмодовар је поводом новог остварења рекао: „У мојим филмовима се много прича. Међу свим наративним елементима (сви су важни и у све сам потпуно укључен), глумци су ти који причају причу. У овом филму Тилда Свинтон и Џулијан Мур носе тежину целог филма на својим раменима, и то спектакуларно. Имао сам среће да су обе одиграле праву глумачку мајсторију. Током снимања, у неким тренуцима, и екипа и ја смо били на ивици суза док смо их гледали. Било је то веома емотивно снимање, и на неки начин, осећам се благословено што сам био део њега“.

Улоге у филму тумаче: Тилда Свинтон, Џулијен Мур, Џон Туртуро, Алесандро Нивола, Хуан Дијего Бото, Раул Аревало, Викторија Луенго, Алекс Хег Андерсен, Естер Мекгрегор, Алвизе Риго, Мелина Метјус.

Фестивал ауторског филма и ове године доноси најновија остварења ауторског филма, јединствене филмске приче, оригинална и релевантна ауторска дела европске и светске кинематографије.

уторак, 08. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи