„Екологери-Бољевац“ у званичној селекцији међународног фестивала у Словачкој

Емисија „Екологери-Бољевац“ ушла је у званичну селекцију Међународног фестивала програма о науци, новим технологијама, истраживању, животној средини и екологији, који ће се одржати од 21. до 25. октобра 2024. године у Братислави и Банској Бистрици у Словачкој.

Овај фестивал представља значајну платформу за промоцију иновативних пројеката и идеја које се баве кључним питањима наше будућности. С посебном пажњом на еколошке теме, серијал Екологери је привукао пажњу жирија управо због своје јединствене приче о младим људима који су напустили урбани начин живота како би изградили одрживи дом у природном окружењу.

Прва епизода овог серијала прати пар који се вратио из Кине, продао стан и купио земљиште код Бољевца.

Упркос изазовима, успели су да изграде самооодрживу кућу и органску башту, показујући како се уз посвећеност може остварити сан о животу у складу с природом.

Емисија се тренутно емитује на Другом програму РТС-а сваког последњег викенда у месецу, а све епизоде су доступне и на Јутјуб каналу Образовно-научног програма. Улазак у званичну селекцију овог престижног фестивала представља велико признање за Радио-телевизију Србије, целу продукцијску екипу емисије и њихове напоре у промовисања еколошких вредности.

Екологери

Ретки су млади људи који напусте град и одлуче да живе на селу. Још су ређи они који се из иностранства врате да свој сан остваре далеко од урбане средине. Управо ти храбри појединци су јунаци серијала „Екологери“.

За прву епизоду у серијалу изабрали смо пар младих људи који су се вратили из Кине где су радили као предавачи језика, продали су стан и купили плац код Бољевца. Живели су у приколици, прикупљали кишницу и соларним панелима обезбеђивали енергију док су градили прелепу самоодрживу еколошку кућу и органску башту.

За оне који су ушушкани у урбаној средини, овакав избор звучи екстремно, поготово за младе људе, али када видите њихову срећу и ентузијазам запитате се какав живот заправо желимо? Уверили су нас да су заиста пронашли своје парче раја на земљи.

У току је емитовање друге сезоне серијала Екологери у продукцији Редакције еколошког програма РТС. Серијал се емитује сваке последње суботе у месецу на Другом програму РТС а све емисије су доступне и на Јутјуб каналу Образовно-научног програма

Уредник и сценариста серијала: Јелена Радовић Јовановић
Редитељ: Сунчица Јерговић
Монтажер: Јаков Кроња

среда, 04. септембар 2024.
30° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару