Читај ми!

У конкуренцији за Срце Сарајева, три серије у продукцији РТС-а

За награде Срце Сарајева за ТВ серије 30. Филмског фестивала у Сарајеву, номиновао је осам серија у 14 категорија. Чак, три од осам серија које се налазе у конкуренцији – „Позив“, „Кожа“ и „Радио Милева – су у продукцији РТС-а. Вечерас ће се знати ко су добитници награда.

Одлука о номинованим серијама донесена је на основу резултата електронског гласања више од 500 филмских и ТВ професионалаца чланова струковног жирија. Исти струковни жири ће новим електронским гласањем донети одлуку и о добитницима награда Срце Сарајева за ТВ серије.

Олга Одановић која од 2021. године осваја срце публике је номинована за најбољу главну глумицу у категорији комедије.

„Заиста, мени је Сарајево посебно у срцу, први пут сам на Сарајево филм фестивалу, али нисам први пут у Сарајеву. Тако да имам посебну неку љубав према Сарајеву и срећна сам сам што, ето, уопште први пут долази серија, први пут сам на Фестивалу, и имамо номинације“, наглашава Олга Одановић.

Серија Радио Милева је номинована у шест категорија, али Одановићева сматра да је осим награда, њој важно и то што је у прилици да се сретне са неким финим, добрим људима и упозна неке нове људе.

„Јер свако ко је овде, самим тим је и заслужио да добије награде“, закључује Олга Одановић.

Драмска серија Позив је изазвала велику пажњу јер је понудила нешто другачију трилер причу са неочекиваним обртима. За награду је номинован и сценариста Марко Поповић.

„Не знам да ли ћемо побрати награде, видећемо, али смо побрали номинације, то јесмо. Номиновани смо у свим категоријама, а свака награда која дође, биће један шлаг на торту и велико задовољство за све нас“, каже Поповић.

Пошто је ауторски тим који стоји иза серије Кожа, редитељ Саша Хајдуковић и Никола Пејаковић, заузети снимањем серије Тврђава, на Сарајево филм фестивалу их представља Бранкица Јанковић, извршна продуценткиња серије.

„Велико је задовољство са серијом Кожа вечерас представљати Радио-телевизију Србије у Сарајеву на Сарајево филм фестивалу. Чињеница је да ми овде апсолутно држимо примат, преко 60 одсто свих номинација су номинације продукција које долазе са Радио-телевизије Србије. Очекивања су велика, Кожа је већ кренула с наградом у Денверу за најбољу режију, па надамо се бар некој награди“, истиче Јанковићева.

У конкуренцији, поред серија РТС-а, су и драмске серије Знам како дишеш, Гора, Принц из Елеја, Попадија и наравно постхумно је номинован Жарко Лаушевић за најбољег глумца у серији Време смрти.

Све номинације РТС-ових серија

Серија Позив у категорији драмских серија добила је осам номинација: главну награду за најбољу драмску серију, Мирјана Јоковић за најбољу главну глумицу, Уликс Фехмију за најбољег главног глумца, Снежана Богдановић за најбољу женску епизодну улогу,  Ермин Браво за најбољу мушку епизодну улогу, Даница Недељковић за звезду у успону, Марко Поповић за најбољи сценарио за епизоду (6) и Марко Ђилас за најбољу режију за епизоду (3).

Серија Кожа у категорији драмских серија добила је седам номинација: главну награду за најбољу драмску серију, Весна Тривалић за најбољу главну глумицу, Милица Јаневски за најбољу женску епизодну улогу, Марко Тодоровић за најбољу мушку епизодну улогу, Јована Гавриловић за звезду у успону, Никола Пејаковић за најбољи сценарио за епизоду (1) и Саша Хајдуковић за најбољу режију за епизоду (5).

Серија Радио Милева у категорији комедија добила је шест номинација: главну награду за најбољу комедију, Олга Одановић за најбољу главну глумицу, Бранимир Брстина за најбољег главног глумца, Крис Гаврић за звезду у успону, Зорица Цвијетић за најбољи сценарио за епизоду (14) и Елмир Јукић за најбољу режију за епизоду (14).

понедељак, 19. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару