Читај ми!

Осам серија у трци за Срце Сарајева, три у продукцији РТС-а

За награде Срце Сарајева за ТВ серије 30. Филмског фестивала у Сарајеву струковни жири састављен од више од 500 филмских професионалаца из региона, ове године номиновао је осам серија у 14 категорија. Чак три од осам серија које се налазе у конкуренцији – Позив, Кожа и Радио Милева – у продукцији су РТС-а.

Награде Срце Сарајева за ТВ серије додељују се у две категорије – за драмске серије и за комедије.

У категорији драмских серија додељује се осам награда: за најбољу драмску серију, најбољу главну глумицу, најбољег главног глумца, најбољу женску епизодну улогу, најбољу мушку епизодну улогу, за Звезду у успону, за најбољу режију (за епизоду) и за најбољи сценарио (за епизоду).

У категорији комедија додељује се шест награда: за најбољу комедију, најбољу главну глумицу, најбољег главног глумца, за Звијезду у успону, за најбољу режију (за епизоду) и за најбољи сценариј (за епизоду).

Одлука о номинованим серијама донесена је на основу резултата електронског гласања филмских и ТВ професионалаца чланова струковног жирија. Исти струковни жири ће новим електронским гласањем донети одлуку и о добитницима награда Срце Сарајева за ТВ серије.

Најбољи ће бити проглашени на церемонији доделе награда која ће бити одржана 18. августа на 30. Филмском фестивалу у Сарајеву.

„Стиче се дојам да серије из различитих земаља унутар регије све више привлаче своју публику широм регије: за то су заслужни како традиционални емитери у регији који препознају вриједност оваквог садржаја за своје програмске шеме, али и глобални стреамери присутни на нашем тржишту који купују све више локалног садржаја. Вјерујемо да је улога струковних награда као што су ове додатно промовисати оно најквалитетније што овај садржај нуди и тиме потакнути цјелокупан сектор на стално подизање квалитете“, изјавио је Јован Марјановић, директор Филмског фестивала у Сарајеву.

Све номинације РТС-ових серија

Серија „Позив“ у категорији драмских серија добила је осам номинација: главну награду за најбољу драмску серију, Мирјана Јоковић за најбољу главну глумицу, Уликс Фехмију за најбољег главног глумца, Снежана Богдановић за најбољу женску епизодну улогу, Ермин Браво за најбољу мушку епизодну улогу, Даница Недељковић за звезду у успону, Марко Поповић за најбољи сценарио за епизоду (6) и Марко Ђилас за најбољу режију за епизоду (3).

Серија „Кожа“ у категорији драмских серија добила је седам номинација: главну награду за најбољу драмску серију, Весна Тривалић за најбољу главну глумицу, Милица Јаневски за најбољу женску епизодну улогу, Марко Тодоровић за најбољу мушку епизодну улогу, Јована Гавриловић за звезду у успону, Никола Пејаковић за најбољи сценарио за епизоду (1) и Саша Хајдуковић за најбољу режију за епизоду (5).

Серија „Радио Милева“ у категорији комедија добила је шест номинација: главну награду за најбољу комедију, Олга Одановић за најбољу главну глумицу, Бранимир Брстина за најбољег главног глумца, Крис Гаврић за звезду у успону, Зорица Цвијетић за најбољи сценарио за епизоду (14) и Елмир Јукић за најбољу режију за епизоду (14).

уторак, 02. јул 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару