Читај ми!

„Хероји Халијарда“ отварају десети Српски филмски фестивал у Чикагу

У Чикагу је све спремно за десети Српски филмски фестивал у биоскопу AMC у Розмонту. Биће приказано 13 филмова, а стигло је 20 гостију из Србије.

Директорка и оснивач фестивала, Славица Петровић каже: „Фестивал ће отворити наш велики национални филм, Хероји Халијарда. Имамо петоро гостију из екипе овог филма. Срећни смо због тога, и они су вечерас са нама. Велика је потражња, распродата је прва пројекција, и додали смо још једну, неочекивану, за недељу".

„Мени је велико задовољство да сам овде, заједно са људима из Контраста, са Јеленом, Пеђом, Ивоном. Ту је Нела Михаиловић која игра главну женску улогу. Први пут смо на Српском филмском фестивалу у Чикагу. Ја сам први пут у Америци у животу, стицајем околности, тако да је значајна ствар, велика ствар. Филм Хероји Халијарда спаја амерички и српски народ, то је један од најзначајнијих догађаја у нашој заједничкој историји, после српске заставе на Белој Кући 1918.", рекао је глумац и продуцент Недељко Бајић.

„Ја једва чекам да чујем публику, да чујем њихове утиске и стварно се радујем да се пред њима поклоним и да попричам са њима", каже глумица Нела Михаиловић. На питање о томе да ли очекује да ће филм бити посебно интересантан за људе у Америци, посебно српској заједници у Чикагу, одговара: „Апсолутно мислим, јер овде је наша највећа дијаспора, и овде је много, много људи чији су дедови из тог доба дошли овде, често из једне муке из тог рата, и мислим да се врло тиче и тих њихових дедова и самим тим генерација које су долазиле иза њих. То је историја нашег народа и важно је да знамо ко смо и одакле смо и шта смо".

У Чикагу је у току празнична сезона али ових дана је посебан празник за све љубитеље српског филма.

недеља, 25. фебруар 2024.
10° C

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво