Читај ми!

Може ли један телефонски позив да промени све – открићемо у серији „Позив“

После Лесковца и Сарајева прве две епизоде серије „Позив“, коју је за Радио-телевизију Србије реализовала извршна продукција "Brand Vision", премијерно су приказане и у Београду у МТС Дворани. Екипа серије и публика претходно с минутом ћутања одали почаст Жарку Лаушевићу.

Аници Рељић, бившој инспекторки која сада ради у кол центру, позив од узнемирене Соње Тошић побудиће извесне сумње због којих одлучује да крене у истрагу. Убрзо схвата да су ови претећи позиви повезани са криминалном групом из њене прошлости. Динамична прича пуна неочекиваних обрта била је разлог због ког Мирјана Јоковић није могла да одбије позив сценариста да дође у Београд и сними главну улогу у серији Позив.

„Сложен и компликован сценарио, где су женски ликови исто тако компликовани и сложени, и носе другачије углове женског процеса како су у друштву и виђене, на који начин носе и неку моћ и шта та моћ значи и колико их има различитих врста. У том смислу је и добар баланс између мушких и женских ликова и заиста су све глумице које су ту, са Надом Шаргин и Снежаном Богдановић, елитне и јако сам срећна у њиховом друштву“, наводи Мирјана Јоковић.

Женски ликови се у новој серији РТС-а налазе на мушком терену, учествују у мушким играма и све одлучују да не буду пасивни посматрачи и зато постају јунакиње, каже глумица Ана Франић.

„Ми имамо у ствари шест великих и главних женских улога. Један тај бермудски троугао, тако га зовемо, то је Мира Јоковић која игра бившу инспекторку, Снежана Богдановић која игра министарку и моја маленкост, ја играм шефицу подземља. И некако је то супер на два нивоа. Имамо толико великих улога, али не би само то било довољно, да то први пут, чини ми се, после дуже времена, ако не и први пут уопште, нису трпни женски ликови“, наглашава Ана Франић.

Важну женску улогу има и млада Даница Недељковић, која тумачи лик Тијане, Соњину бунтовну ћерку. Она ће заједно са Аницом поћи у потрагу за мајком која је после позива мистериозно нестала.

„Имала сам у почетку трему. Мислим да је то нормално, али с обзиром на целу атмосферу која је била у екипи, то је некако баш брзо отишло. Пошто сам све време била са Миром, она ми је баш много помогла да се опустим и некако је та трема нестала за два три дана, и после тога сам била скроз супер“, каже млада глумица.

Може ли један телефонски позив да промени све? Питање је чији одговор је увек потврдан, каже глумац Милош Тимотијевић.

„Добио сам позив за серију Позив тако што ме је Ана Савић позвала и рекла: 'Имамо једну малу, али значајну улогу за тебе, а играо би са Мирјаном Јоковић'. Ја сам рекао, 'важи'. Онда је она рекла, 'чекај да прочиташ сценарио'. 'Не, не, важи'. Али сам ипак прочитао, па сам и трећи пут рекао 'важи'. Мој лик, замислите, зове се Милош и играм једну врсту осовине око које се окреће заплет, почетак заплета и главног лика“, открива глумац.

Серија Позив од 18. новембра емитоваће се на првом програму РТС-а сваког викенда од 20 часова.

уторак, 02. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару