Читај ми!

Јубиларно издање Фестивала француског филма од 14. јуна

Пето издање Фестивала француског филма биће одржано у Београду, Нишу и Новом Саду од 14. до 18. јуна 2023. године. Од свог настанка 2019. године, мисија ове манифестације је да публици пружи могућност да погледа најновија остварења француске кинематографије.

Као што је био случај и са претходним издањима, неколико филмова из овогодишње селекције Канског фестивала биће представљена на отвореном, на атрактивним локацијама у Београду, Нишу и Новом Саду.

Београђани ће имати прилику да погледају фестивалски програм на отвореном, на Косанчићевом венцу, код Силоса Београд и на платоу између две куле Пословног центра Ушће на Новом Београду, али и у МТС дворани, као и у Сали културног центра Новог Сада и биоскопу „Вилинград“ у Нишу.

Након Микија Манојловића, кум овогодишњег издања фестивала је чувени српски редитељ Срдан Голубовић.

Фестивал француског филма 14. јуна, на Косанчићевом венцу, свечано ће отворити остварење Венсан мора да умре, Стефана Кастана, премијерно приказано на овогодишњем Кану, у селекцији Недеља критике, а после пројекције биће одржан и разговор са аутором филма.

Публика ће имати прилику да погледа и филмове Под звездама Себастијана Тилара, Нормална Оливијеа Бабинеа, аутора који се по други пут враћа на Фестивал француског филма и који ће се после београдске пројекције представити и публици у Новом Саду. Ту су и остварења Кућа Анисе Бонфон, Велика кола Филипа Гарела, Солитер Гијома Никлуа.

Пред нашу публику стиже још један француски филм са недавно завршеног Кана, Салем Жана Бернара Марлена, који је светску премијеру имао у селекцији Известан поглед.

У оквиру OFF програма: Редитељке биће приказани филмови Заљубљена Анаис Шарлин Буржоа Таке, Баш ме брига Емануел Мар и Жили Лекустр, Бескрајно лето Емили Осел и Плејлиста Нин Антико.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво