Читај ми!

Пре 64 године први пут се огласила Телевизија Београд

Наша телевизија слави 64. рођендан. Телевизија Београд почела је да емитује програм 23. августа 1958. године. У архиви РТС-а чува се 250.000 сати материјала – најгледаније серије, музичке емисије, информативни програми, извештаји из читавог света, наступи светских звезда.

И у време ретких кућа које су имале телевизор, и данас када се телевизија бори са лавином виртуелног садржаја – гледаност РТС-а је непромењена. Најгледанији термини попуњени су серијским програмом популарних жанрова који чувају редовне и стварају нове гледаоце.

„Шездесет четврту годину постојања заокружили смо са осам различитих жанровских играних серија. Могу да се похвалим да је било 120 епизода у првој половини године а и у шездесет пету годину улазимо још млађи и свежији. Можемо да кажемо да нас очекује још пуних 65 година", рекао је Марко Новаковић, одговорни уредник Драмског и серијског програма.

Организовати директан пренос вишечасовних догађаја захтевно је и подложно грешкама. На нашим програмима уживо преношење фестивала и концерата, често са светским музичким звездама, редовно је на екрану.

„Посебно нам је задовољство када Симфонијски оркестар РТС-а наступа са великим музичким звездама. Прошле године био је то Пласидо Доминго, ове године Марта Аргерич и Андреа Бочели", истиче Силвана Грујић из Музичке редакције РТС-а.

Најмлађи члан – РТС клуб угошћава уметнике и љубитеље уметности представљајући најновије компилације музичких хитова, књига, филмова.

„Издаваштво Радио-телевизије Србије сваке године оствари продукцију од око 30 издања. Углавном су то публикације које се тичу телевизијског стваралаштва или догађаја везаних за телевизију", изјавила је Ана Марија Симоновић, уредник пројеката у РТС-у.

За наше новинаре ниједна локација није препрека.

Све догађаје у трајне текстове преточе новинари сајта. У новој рубрици „Око" уче нас како да не заборавимо да читамо и боље разумемо догађаје око нас.

„Већ 14 година у овом формату покушава наше читаоце да обавести брзо, тачно и јасно. Оно што је најновије у последњих годину и по дана јесте да нам се придружила редакција сајта Око, и то је рубрика управо за све оне који нису заборавили да читају", рекла је Тијана Радоњић, новинарка сајта РТС-а.

Када писци, редитељи или истраживачи раде на свом делу често им је адреса за скупљање чињеница архива Радио-телевизије Србије. У њу последњих година стају нове серије, концерти, извештаји и репортаже а новинари у њима испуњавају своја три задатка – информисати, образовати и забавити. Тако ће и остати.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи