Читај ми!

Уочи Филмског фестивала у Сарајеву, серије РТС-а номиноване у неколико категорија

У сусрет 28. Филмском фестивалу у Сарајеву, који ће бити одржан од 12. до 19. августа, у Београду је организовано дружење у част аутора серија које су номиноване за награде „Срце Сарајева“.

Срце Сарајева од прошле године довољно је велико и за филмове и за серије. Награда која је лане успостављена у жељи да се ода признање најквалитетнијим регионалним телевизијским остварењима, од сада се додељује у две категорије – за драме и комедије. За признања је номиновано 17 серија из региона.

„Сада заиста имамо једно тржиште које нимало не заостаје за највећим европским тржиштима ни по квантитету ни по квалитету и кроз те награде на једној сцени као што је Сарајево филм фестивал, које се вреднују од стране струке, мислим да добијемо једну нову вредност“, каже директор дестивала Јован Марјановић.

Седам од седамнаест номинованих серија емитовано је на Првом програму РТС-а.

„Заиста је велика част бити тамо и заиста је велики успех када освојите неку од награда. То нам се десило прошле године, надам се да ће и ове и да ће нам се дешавати наредних година“, навео је одговорни уредник драмског и домаћег серијског програма РТС-а Марко Новаковић.

У продукцији РТС-а у трци за признања су Нечиста крв и Адвокадо. Да је регионална копродукција будућност играног телевизијског програма показала је серија Подручје без сигнала, настала у сарадњи Србије, Хрватске и Словеније, која има највише номинација.

„Неминовно је да почнемо да сарађујемо у региону, закон тржишта диктира те ствари а и некако уметници су вазда правили мостове“, каже глумац Милош Тимотијевић.

Поред награда за сценарио, режију, најбоље главне и епизодне глумце, бираће се и „Звезде у успону“. Павле Менсур један је од номинованих, за улогу у серији Време зла.

„Ћосић је један генијалан писац. Колико је генијалан доказује да и дан данас оно што је он писао и даље је актуелно, нажалост актуелно. Била ми је велика част да радим драматизовано његово дело“, истиче глумац Павле Менсур.

Које премијере и пројекције очекују публику у такмичарским селекцијама, биће објављено за недељу дана.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи