Читај ми!

Ускоро нови РТС-ов квиз за децу - разликује се од свих осталих

РТС-ова Редакција програма за децу припрема нови квиз. Емитовање прве епизоде, од укупно 16, очекује у септембру.

Деца која су учествовала на снимању квиза, одлично су се провела. „Мени је најсликовитија била сцена, пошто су јако много плакали кад су изгубили, и онда сам једну девојчицу тешила и онда је она рекла да не плаче зато што је изгубила већ зато што више неће бити у овом квизу", рекла је у Београдској хроници Јелена Попадић Сумић.

Уредница квиза је додала да су деца била пресрећна док су учествовала у програму што је, како је нагласила, доказ да је урађена - права ствар.

„Наш мото је - учење кроз игру. Када се то споји, настају наше игре и активности који у себи садрже мисаоне процесе, покрет, и оно што је најважније - да деца заиста уживају и једва чекају поново да се играју таквих игара", додала је Катарина Рајовић из Никола Тела Центра.

Објаснила је да се управо зато НТЦ квиз разликује од других, јер од учесника захтева да мисле и „покрену вијуге".

„Иако смо много радили, ја сам прошао и доста тих радионица и цео тај програм, и рад са стручним људима који воде НТЦ и са децом која су од самог старта на кастингу учествовала, и практично симулирала квиз. Та игра између мене и деце је профункционисала на прву лопту и све то је било једно огромно искуство и велики рад", испричао је водитељ квиза Миљан Прљета.

Говорећи о НТЦ учењу, Катарина Рајовић је рекла да никада није касно за учење, али и да је добро да то буде што раније, па се тако ради и са трудницама: „Постоји та пренатална стимулација, али заправо и одраслим људима и те како је занимљиво и корисно да пробају ове наше игре".

У свакој од 16 епизода, у квизу је учествовао по један специјални гост. Међу њима су Стефан Миленковић, Милица Мандић, Михајло Дудаш, Јасминка Петровић, Урош Петровић, Дејан Алексић...

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи